Medewerkers Raven mogen vakbond vormen

Medewerkers van de kwaliteitstest-afdeling van Raven Software hebben met succes een vakbond gevormd. En dit is knap, want in Amerika doen bedrijven er alles aan om te voorkomen dat er vakbonden worden gevormd. Dat heet Union Busting en deze video van John Oliver maakt veel duidelijk. Alles wordt uit de kast getrokken om het organiseren van medewerkers te blokkeren en daarom is de vakbond ook maar door 19 mensen gevormd, op een bedrijf van 350 medewerkers.

En nu zegt Activision-Blizzard natuurlijk: ja, wij willen het lot van 350 medewerkers niet laten afhangen van 19 mensen!

“We respect and believe in the right of all employees to decide whether or not to support or vote for a union. We believe that an important decision that will impact the entire Raven Software studio of roughly 350 people should not be made by 19 of Raven employees. We’re committed to doing what’s best for the studio and our employees.”

Natuurlijk ligt de waarheid in het midden. Vele medewerkers zullen niet hebben gestemd omdat het ze in ontraden door de grote bazen, maar er zullen ook zat medewerkers zijn die het prima naar hun zin hebben en het helemaal niet nodig vinden om lid te worden van een club, geleid door mensen, veelal met haar in de kleur paars. Maar goed, in het geval van Activision zouden wij toch echt kiezen voor het paarse haar, want drammen is irritant, Activision is irritanter.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren