Hoe divers is Super Mario eigenlijk volgens Activision

Diversiteit. Laten we er eens bij stilstaan. Gebeurt te weinig. Hoe divers ben jij? Hoe divers is het bedrijf waar je werkt? Laten we iemand inhuren die dat voor ons gaat bekijken en die dan vooral heel veel gaat aankruisen. Huidskleurtint, het wel of niet hebben van een baarmoeder, waar komt die persoon eigenlijk vandaan, en zijn/haar/het voorouders dan, heb je een piemel en hou je van piemels, of heb je een een vagijn en hou je van vagijnen, en piemels, heb je een beperking en hou je van piemels, ben je dik, dun, lang, klein, ben je oud of jong, of identificeer je je misschien als jong maar ben je oud en jong en gay en zwart en Aziatisch en heb je een niet-westerse migratieachtergrond? Baangarantie!

Wat een goede vragen eigenlijk hé? Gelukkig zijn er heel veel mensen die hun werk hebben gemaakt van dit hokjesdenken en bij Activision vinden ze e̶e̶n̶ ̶o̶n̶v̶e̶i̶l̶i̶g̶e̶ ̶w̶e̶r̶k̶p̶l̶e̶k̶ ̶ diversiteit heel erg belangrijk. En daarom zijn ze al heel lang bezig met software om diversiteit te meten. Wat mooi. Wat lief. Wat deugdelijk.

Maar, omdat het programma totale onzin is, begonnen mensen zich af te vragen of deze methode de creativiteit van ontwikkelaars misschien in de weg zou zitten? En dus moest Activision als de wiedeweerga rectificeren en toch echt even melden dat het gebruik van dit programma optioneel is en slechts een aanzet voor ontwikkelaars om “het gesprek” aan te gaan.

De rectificatie is hier te lezen en ondertussen kwamen wij (via Kotaku) een video tegen uit de tijd dat de ontwikkeling van de software net begonnen was (2017). Je lacht werkelijk de ballen (of schaamlippen, of een stukje bovenbeen dat nu een prachtige vagina is mag ook!) uit je broek. Activision legt uit hoe divers Super Mario eigenlijk is?

Ach Activision, wat fijn dat je een game aan het keuren bent die niet eens uit jouw stal komt. Ondertussen bij Activision zelf:

Activision beloont goed werk met meer ontslagen
Activision Blizzard ook gedaagd om vermeend viespeukerij
Activision CEO Bobby Kotick reageert op aanklachten en onrust
Activision-Blizzard belemmert onderzoek Californië
Activision schikt met US Equal Employment Opportunity Commission
Bobby Kotick weer in staat van beschuldiging, Activision noemt het onzin
Activision waarschuwt: vorm geen vakbond
Activision Blizzard treft een 18 miljoen dollar schikking in intimidatiezaak

Als je diversiteitscoëfficiënt maar goed zit hé Bobby!

 1.   
  Anoniem-1370413004's avatar

  Zo. Ik ben hier al een tijdje niet meer gewest.

  https://twitter.com/_mlktea/status/1525507447548366848

  Schijnbaar zijn de character artists van Acti-blizzard geen fan van dat ding

 2.   
  Petor's avatar

  @Anoniem-1370413004: Wij ook niet! 🙂

  En inderdaad, Activision heeft reactie geplaatst naar aanleiding van klachten zowel intern en extern. Want we slaan natuurlijk wel een beetje door. Linkje naar verklaring staat in het bericht!