[GERUCHT] Lekker breekt de stilte rondom de komst van een nieuwe Silent Hill

AestheticGamer – ook wel bekend als Dusk Golem – is er zeker van: er is een Silent Hill op komst. Sterker nog, het zijn er meer dan één. En om die claim kracht bij te zetten heeft de lekker enkele afbeeldingen gedeeld via Twitter. En daar was de copyrighthouder niet echt blij mee, dus die afbeeldingen zijn weer van socials gejorist. Maar dat betekent niet dat ze niet meer terug te vinden zijn.

Want ja, je weet hoe dat gaat. Alles en iedereen screenshot en copy/paste het alsof het NFT zijn. En dan wil het nog wel eens op andere media en fora belanden, zoals Reddit.

Maar goed, waar kijken we nu eigenlijk naar en waar moeten we in het bijzonder op letten? Allereerst, de naam rechts onderin. Wie een beetje bekend is met Silent Hill, herkent de naam Masahiro Ito, de monster designer en art director van de originele trilogie. Dat – en het feit dat AestheticGamer’s tweet verwijderd is vanwege een DMCA (copyright) claim – doet velen vermoeden dat dit toch wel legit Silent Hill concept art is.

De tekst op de muur vergt een beetje kennis van de Britse cultuur. Met een beetje fantasie valt daar een Monty Python’s Life of Brian quote uit te halen: “he’s not the Messiah, he’s a very naughty boy”. Dit doet op zijn beurt weer vermoeden dat deze Silent Hill een Brits tintje gaat krijgen.

Anywho, ik had het over een paar afbeeldingen, dus laat ik de rest ook maar met jullie delen. Volgens AestheticGamer is er nog veel meer materiaal die het bestaan van de Silent Hill game kunnen bevestigen, maar voor nu blijft het hierbij. Pas wanneer de game officieel wordt aangekondigd, wordt de rest gedeeld.

“There’s a lot I’m not sharing for now. This is from a relatively new source for me, but I have been given more than enough proof to believe them. I also will mention the names ‘Anita & Maya’, ‘SMS Messages’, and this is not the only Silent Hill game in development.

“The shots are a bit dated, from 2020, so maybe this project looks a bit different now. But [this is] what I’m choosing to share. I know many will doubt this, but I have a lot of private proof to show this is real, and as always I continue to wait on the Silent Hill game reveal.”

Voor nu moeten we alles uiteraard nog met een snufje zout nemen, maar het is wel saillant dat Tomm Hulett – iemand die aan Silent Hill: Shattered Memories heeft gewerkt – zijn onvrede omtrent dit ‘lek’ al heeft laten blijken. Dat zegt uiteraard ook helemaal niks, maar voor anderen vormt ook dit een smoking gun. Om wat context te verlenen zegt Tomm er ook meteen bij dat hij het lek niet gelooft, maar ook dat gaat er niet bij iedereen in.

Ach ja, we zien wel hoe het loopt. Dat AestheticGamer in het verleden correcte info rondom Resident Evil Village lekte betekent niet meteen dat het nu ook allemaal voor waar moeten houden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren