Het is ook nooit goed

Ja hoor, daar zijn we weer… Terug van nooit helemaal weggeweest. Na jarenlang dagelijks zwoegen om de achterban te entertainen, heb je wel eens even een moment van rust nodig. Maar om te laten zien dat je toch het beste met je fans voor hebt, probeer je toch weer lekker fris en fruitig voor de dag te komen. Omdat tijden veranderen – en jij ook – besluit je alles in een moderner, ander jasje te gieten. En dan komt het.

Je achterban is ineens des duivels. “Schande! Waar haal je het gore lef vandaan om dingen te veranderen? Vroeger was ik fan van je, maar daar komt vanaf nu verandering in. Ajuu!” En weg zijn ze. En daarmee ook jouw motivatie. Je zou bijna zweren dat ik het over de huidige tendens bij Gamersnet heb, maar ik heb het over Ron Gilbert en zijn poging om Return to Monkey Island aan de community te slijten.

Want ja, Ome Ron heeft het niet makkelijk. Na jarenlang te hebben gerust op de lauweren besloot hij om zijn 1 april grap kracht bij te zetten en toch een Monkey Island sequel te maken. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. En om fans een plezier te doen. Dus huppetee, in de pen klimmen, brainfarts uitwerken en een trailer fabrieken. Dat wordt smullen, mensen.

Maar nee hoor. De fans van het eerste uur fakkelen je nieuwste telg tot aan de grond af. Men heeft nog geen frame van de game gespeeld, maar het is nu al kut “ omdat de art style anders is”. En ja, ik kan dan wel begrijpen dat Ron daar een beetje een hang-dinges van krijgt. Want om meteen met de grond gelijk te worden gemaakt terwijl je toch echt je best doet, daar zit je als creatieve geest echt niet op te wachten. En van je trouwe achterban had je dat al helemaal niet verwacht, toch Ron? Dat valt op Rons blog te lezen.

Return to Monkey Island may not be the art style you wanted or were expecting but it’s the art style I wanted.

When I started this game my biggest fear was Disney wouldn’t let me make the game I wanted to make but they have been wonderful to work with.

It’s ironic that the people who don’t want me to make the game I want to make are some of the hard core Monkey Island fans. And that is what makes me sad about all the comments.

Return to Monkey Island is an incredible rollercoaster. Get on and have some fun or stomp out of the amusement park because it’s not exactly the rollercoaster you wanted.

I hope you’ll jump on with the rest of us.

Ik voel je, Ron. Het is ook nooit goed. Als je niks van jezelf laat horen wordt je dood gewaand en als je dan wel weer wat laat horen is het allemaal kut. Fijn he, zo’n achterban? Nee, maar even serieus, jongens. Wij snappen dat verandering soms lastig te verwerken is, maar er alleen maar over mekkeren helpt niet. Sterker nog, het werkt bijzonder averechts. Ben jij ooit harder gaan werken door constante denigrerende, bekritiserende opinies van anderen? Dat dus.

We houden nog wel een beetje van jullie hoor. Wees maar gerust. Alles wat we willen is een beetje liefde terug 😉 Hoeft niet veel te zijn.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

 1.   
  rolf1977's avatar

  Ik kijk hier zo enorm naar uit. Artstyle maakt me niet uit. Je weet van te voren dat dit goed in elkaar zal zitten!

 2.   
  Patrick Meurs's avatar

  @rolf1977: Precies. Dat dus.

 3.   
  Anoniem-1503443336's avatar

  Gamersnet is dead.

 4.   
  Patrick Meurs's avatar

  @Anoniem-1503443336: ah, en daar is onze vaste “Gamersnet is dead” reaguurder ook weer. Toch fijn om te zien dat je toch nog wat tijd in je ontzettend drukke schema weet vrij te maken om hier een triest anoniempje uit te hangen.

  Het zijn vooral types zoals jij die de lol er voor ons uithalen en achteraf janken dat we niks meer posten of ‘negatief’ zijn. Overigens vind ik je wel echt een held hoor. Want het vergt wel een hoop moed, zo van achter je toetsenbord de boel lekker bagatelliseren. Geef deze jongen een lintje a.u.b.

 5.   
  Rolf Maas's avatar

  @Patrick Meurs: Ik stel voor om deze anonieme held een plek in onze redactie te geven. Eens zien hoeveel moois er dan wordt geschreven en hoe vol de site dan staat.

 6.   
  Patrick Meurs's avatar

  @Rolf Maas: weet je wat het is, ik snap ook allemaal wel dat het voor de vaste bezoeker allemaal wat vreemd is. Gamersnet is van een nieuwsportaal meer richting het bloggende gegaan en daar hebben sommigen niet zo veel mee. Allemaal heel begrijpelijk.

  Maar wat enkelen van hen dan weer niet lijken te snappen is dat ook wij gewoon mensen zijn. Wij zijn net zo goed druk met ons leven en doen dit alles zonder enig winstoogmerk en allemaal in onze vrije tijd. En als men dan alleen nog maar de vuile was komt buitenhangen en de redactie komt uitzeiken, dan verdwijnt voor ons ook snel de drive om nog content te leveren.

  We vragen niet veel van de bezoeker. Sterker nog, we vragen helemaal niks. We doen alleen een beroep op ieders fatsoen. Bevalt Gamersnet je niet meer? Even goede vrienden. Er zijn talloze andere news outlets die het nieuws op een politiek correcte manier aan je willen shoehornen. Maar blijf dan niet terugkomen om keer op keer je onvrede te ventileren.

  Zo, dat moest eruit.

 7.   
  Rolf Maas's avatar

  @Patrick Meurs: Zo…. nu eerst een Bavaria!

  Nee gadverdamme… bocht!

  Ik begrijp je helemaal.

 8.   
  rolf1977's avatar

  @Patrick Meurs: snap dat het eruit moest. Maar dat is juist waar deze anoniempjes op kicken. Beter gewoon negeren. Denk liever aan …. Monkey Island bijvoorbeeld…. 😉