Deel personeel Raven Software mag stemmen over vakbond

Geen enkele Amerikaanse gamestudio heeft een vakbond. Dat is niet vreemd ook, want het staat werkgevers vrij mensen te traineren, ontslaan en leugens voor te houden over de nadelen van het vormen van een vakbond. Bekijk deze John Oliver-video maar eens, dan wordt veel duidelijk. Maar er lijkt verandering in te komen. Een groep van 21 medewerkers bij Raven Software (Activision) heeft toestemming gekregen van de National Labor Relations Board, om te stemmen over het vormen van een vakbond. Het gaat om het Quality Ensurance team (via Polygon).

Activision is faliekant tegen. Zij beraden zich nu om in beroep te gaan. Zij stellen dat de groep van 21 medewerkers simpelweg te klein is; het is ongeveer 10% van het aantal medewerkers. Dat lijkt een plausibele redenatie, maar dit is voor de medewerkers in ieder geval een eerste stap.

De roep om een vakbond is eerder dit jaar van start gegaan, toen de mensen van Quality Ensurance te horen kregen dat zij geen vaste posities zouden krijgen, terwijl dit wel eerder was beloofd. Daarbovenop hebben 1000 Quality Ensurance-medewerkers bij andere studio’s wel een vaste aanstelling gekregen en een minimumloon van 20 dollar per uur. De mensen bij Raven werden daarbij overgeslagen, wat de schijn van tegenwerken door Activision aanwakkert. En nog meer gedoe.

Onderstaand: screenshot van Raven Software’s laatste echt goede game

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren