EA Sports F1 22 pakt pole position op 1 juli

Rol je bolide maar vast naar de grid, want EA Sports F1 22 staat op het punt om aan zijn formatieronde te beginnen. Op 1 juli gaan de rode lampen uit voor de jaarlijks terugkerende Formule 1 franchise van Codemasters.

Zoals ieder jaar belooft de F1-serie weer volledig geupdate het paddock te verlaten. Baanbrekende visuals, volledige immersie, je kent het riedeltje. Alles om F1 22 dé natte droom van iedere aspirant F1-courueur te maken. EA en Codemasters beloven dat ze overal aan hebben gedacht. Dat wordt dus porpoising totdat je er wagenziek van wordt en gezellig Aston Martins in rook zien opgaan. Zelfs op het fonkelnieuw International Autodrome tijdens de Miami Grand Prix.

Om het allemaal zo toegankelijk mogelijk te maken werkt Codemasters harder dan de HAAS monteurs na Schumi’s Jedda crash aan opties voor ieder type racer. Eén van die opties bestaat uit de keuze tussen een ‘Immersive’ of ‘Broadcast’ setup. Immersive laat je echt alles zelf doen terwijl Broadcast de regie overneemt gedurende pitstops, safety cars en formatierondes.

Daarnaast moet de Adaptive A.I. er ook voor zorgen dat casual spelers niet na het vijf rondjes al op een ronde achterstand worden gezet. Voor alle Mazepins ( of Latifis) onder ons is dat wel fijn. Zodra de game opmerkt dat je er allemaal niet uitkomt, krijgt de A.I. een seintje om even niet te pushen en beter even te liften. Tenzij je hebt gekozen voor Williams. Dan vraag je er ook om.

Tot slot, mocht je een HTC Vive of Oculus Rift hebben, dan kun je dit alles ook nog eens in VR beleven. Hoe realistisch wil je het hebben? Knoop een paar elastieken om je headset en je gaming stoel en voel die 50G terwijl je van de baan wordt getetst. Bergeet alleen niet je handschoenen en stuur, en zorg ook dat je drinkslangetje het doet.

Ben je er klaar voor? Het wordt een ware Drive To Survive ervaring dit jaar. Voor je het weet staat er een Netflix cameraploeg in je huiskamer. Wordt vanaf 1 juli de volgende F1 sensatie op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S of pc.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren