Het in 2020 aangekondigde The Callisto Protocol begint vorm te krijgen

Heb je ooit gehoord van The Callisto Protocol? Wie in 2020 tijdens The Game Awards heeft opgelet, kan het zich misschien nog enigszins herinneren. Lang is het stil geweest rondom Glen “Dead Space” Schofields horror project, maar de stilte is inmiddels doorbroken. Sterker nog, er zit volgens de PUBG Corporation ontwikkelstudio Striking Distance CEO veel meer nieuws aan te komen.

Mocht je geheugen je een beetje in de steek laten of het gewoonweg niet gezien hebben, laten we dan eerst maar eens even kijken naar de cinematic trailer van The Callisto Protocol. Dat praat wat makkelijker

Afijn… jonge vent, smerig gevaarlijke buitenaardse dreiging… dat is inderdaad wel een beetje wat we van de Dead Space-bedenker kunnen verwachten. Wat we stiekem ook hadden verwacht was veel meer info, gezien de game aanvankelijk voor dit jaar gepland stond. En die info kwam maar niet. Tot gisteren, gezien Schofield via Twitter liet weten dat het al aardig begint op te schieten.

Maar goed, als Striking Distance nog in de mocap-fase dan hebben ze ook nog een aardige weg af te leggen, vermoed ik zo. Gelukkig staat de Dead Space remake – gebaseerd op Schofields cult klassieker – ook nog op de planning voor begin 2023.

Wordt vervolgd…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren