Activision Blizzard treft een 18 miljoen dollar schikking in intimidatiezaak

Uitgever Activision Blizzard heeft zich relatief goedkoop uit één van diens lopende rechtszaken weten te kopen. Voor een slordige 18 miljoen dollar is de zaak die het EEOC (Equal Employment Opportunity Commission) in september aanspande, afgedaan. En daar is niet iedereen even blij mee.

Nu is 18 miljoen dollar natuurlijk een klap geld, maar volgens het DFEH (Department of Fair Employment and Housing) is dit peanuts. Mocht je het idee hebben dat dit scenario je bekend voorkomt, dan kan dat kloppen. Ditzelfde DFEH stak eerder al een stokje voor de 10 miljoen dollar schikking die Riot in een soortgelijke zaak trof. Daar wist men achteraf nog een schadepost van 100 miljoen dollar van te maken.

Toch is Activision Blizzard nog niet helemaal uit de problemen. Het heeft namelijk nog een rechtszaak omtrent seksuele intimidatie en nalatigheid tegen zich lopen, aangespannen door… het DFEH. De schikking met het EEOC – welke door een federale rechter is goedgekeurd – zou de zaak van het DHEH die in februari 2023 dient, behoorlijk ondermijnen.

Ook vakbond Communications Workers of America vind het bedrag van 18 miljoen ronduit belachelijk. In oktober gaf men al aan dat dit een “jammerlijk inadequate” schadevergoeding is, gezien je daarmee slechts 60 gedupeerden van een maximale vergoeding kan voorzien. En daarmee red je het niet, want er zijn wel meer dan 60 gedupeerden, aldus de vakbond.

Maar goed, Bobby Kotick kan er dus wel mee leven. Die is al lang blij dat het gerechtshof er een punt achter heeft gezet. Zoals Activision meldt op diens website kan hij zich daardoor tenminste weer focussen op het zijn van een rolmodel binnen de industrie:

“Our goal is to make Activision Blizzard a model for the industry, and we will continue to focus on eliminating harassment and discrimination from our workplace.

“The court’s approval of this settlement is an important step in ensuring that our employees have mechanisms for recourse if they experienced any form of harassment or retaliation.”

Wordt vervolgd…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren