Bethesda trekt de stekker uit diens Launcher en verkast naar Steam

Wie op pc gamet weet hoe irritant game launchers kunnen zijn. Steam, GOG Galaxy, Epic Games Launcher, Ubisoft Connect, EA Origin… het zijn er tegenwoordig nogal wat. Maar het worden er al minder dit jaar, want Bethesda kapt met diens Bethesda.net Launcher. Vanaf april kunnen “gedupeerden” beginnen met de verhuizing richting Steam.

Wie ooit een Bethesda-game op de pc heeft gekocht, heeft inmiddels de mail van Bethesda ook al in de mailbox. Een mail waarin de uitgever ons hartelijk dankt voor jaren van support. Een mail waarin we vriendelijk worden verzocht om stilletjes aan verhuisdozen te regelen. Waarom? Geen idee. Maar de Launcher is binnenkort verleden tijd en Steam vormt een goede backup Vault.

Volgens Bethesda moet het migreren van je games richting Valve’s platform soepeltjes verlopen. Alle games gaan mee en ook je digitale centjes worden overgezet. Qua save games zou een groot deel vanzelf moeten gaan, al bestaan er uitzonderingen waarbij je het even handmatig moet overzetten. De Launcher blijft in principe tot mei werken, al adviseert men om niet tot 30 april te wachten met verhuizen.

Heb je nog vragen? Dat kan. In dat geval heeft Bethesda een uitgebreide FAQ opgesteld waarin je wellicht soelaas kunt vinden. Veel succes met overhuizen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren