#holdup: Het Street Fighter 6 logo komt bekend voor bij Adobe-kenners

Een flitsend logo verzinnen valt niet altijd mee. Wanneer je een blits exemplaar hebt, moet je dat koesteren. Tenzij je Capcom heet en voor een nieuwe game het roer helemaal om wil gooien, zoals men dat met Street Fighter 6 heeft gedaan. Het internet spreekt nu al schande over dit generieke logo, want het lijkt linea recta van Adobe Stock Images af te komen.

Wat ik al zei, het valt ook niet mee om anno 2022 nog origineel te zijn met artwork. Vooral Capcom heeft het er maar zwaar mee. Eerder dit jaar moest het nog een rechtszaak verwerken omdat men schaamteloos 80 foto’s van een copyrighted boek had “geleend” om textures van te maken in o.a. Resident Evil 4, en nu is het Street Fighter 6 wat de wenkbrauwen doet fronzen. Het blijkt namelijk dat dit nieuwe logo – een zeskant met de letters SF erin – voor $80 te koop is bij Adobe Stock Images. Bewijs nodig? Dikke prima!

Oké, het is niet helemaal hetzelfde, maar zeg zelf, de gelijkenissen zijn wel heel erg daar. Een nu we het er toch over hebben, wij vinden wel dat Adobe’s template verdomd veel op ons Gamersnet-logo lijkt. Daar moeten we toch eens even over babbelen met Adobe…

Meer Street

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

 1.   
  Anoniem-1579071391's avatar

  Er zijn letterlijk apps die dit soort logo’s kunnen uitpoepen. Wat ontzettend lui van Capcom zeg…

  •   
   Patrick Meurs's avatar

   Ik vind het vooral frappant dat Capcom van het bekende Street Fighter logo afstapt, om dan voor zo’n generiek design te gaan.