Sony op de vingers getikt om prijsverschil Forbidden West in PS5 Store

Horizon Forbidden West, het heeft Jim Ryan al meer kopzorgen opgeleverd dan hij prettig vindt. Nadat hij eerst diep door het stof moest omdat upgraden alleen gratis was als je de duurdere Digital Deluxe versie kocht, lijkt de kou wederom in de lucht te zitten. Deze keer is het niet de achterban, maar jurist Richard Hoeg die Sony van laaielichterij beticht. Hoe dat zo? Wacht, ik leg het uit.

Wie een PS5 heeft, heeft vast al eens door de Store gesnuffeld. Daar kun je lekker gemakkelijk je Forbidden West pre-order plaatsen voor €79,99, welke je direct ook toegang geeft tot de PS4 versie. Hartstikke fijn, zou je zeggen. Toch is niets minder waar.

Wie namelijk een PS4 heeft en daar in de PlayStation Store een pre-order plaatst, krijgt een ander prijskaartje. Eentje die 10 euro goedkoper is. Het wrange is dat je die “PS4 versie” dus niet via de PS5 Store kunt bestellen. Even voor de goede orde, het betreft hier in beide gevallen om de Standard Edition. Het enige verschil is dat je bij de ene de PS4 editie koopt (met een gratis PS5 upgrade) en bij de andere de PS5 versie met toegang tot de PS4 versie. Wie de PlayStation Store via een webbrowser bezoekt, krijgt aanvankelijk ook de duurdere variant aangeboden, maar wie scrollt, ziet ineens de goedkopere versie ook verschijnen.

Hoe lief en leuk we PlayStation ook vinden, dit is wel een beetje glonky. Waar zit die €10 prijsverschil ‘m nou in? Dat is iets wat jurist Richard Hoeg van Hoeg Law dus ook graag wil weten. Het feit dat PS5 bezitters gedwongen worden om in de Store een tientje meer af te tikken, dat vindt hij maar een beetje vreemd. Hij heeft er zelfs een hele video aan gespendeerd, welke ik voor jullie entertainment hieronder deel.

Nu is het wel zo dat Horizon Forbidden West in mijn ogen zijn centen dubbel en dwars waard is, maar toch zou ik Sony adviseren om wat op te helderen. Je wilt tegenwoordig niet hebben dat je reputatie besmeurd raakt door iets futiels als vreemde prijsverschillen, toch?

 1.   
  Anoniem-1285138009's avatar

  Als je allebei de PlayStations nog hebt zoals ik dan kan mn zoon op zijn ps4 em spelen en papa op de ps5 dus dat tientje is snel verdiend

 2.   
  Anoniem-1228005069's avatar

  @Anoniem-1285138009: bespaard zal je bedoelen. je verdiend geen geld door het uit te geven.

 3.   
  TheUltimateGamer's avatar

  69,00 euro goedkoop?
  Are you freakin mad

 4.   
  Patrick Meurs's avatar

  @TheUltimateGamer: Goedkoop? Nee. Goedkoper? Ja 😉