Ubisoft blijkt ongevoelig voor eisen van A Better Ubisoft

A Better Ubisoft, misschien heb je ervan gehoord, maar misschien ook niet. Zo’n 200 dagen geleden stuurde dit werknemerscollectief een brief naar Ubi’s management, waarin men toch eens wilde aankaarten dat het zo niet verder kon. Al dat geviezelevoos recht onder de hautaine neus van Ome Yves, die het allemaal weg wegmoffelt. Het moest klaar zijn. Basta! Maar na 200 dagen lijkt Ubi er zich nog niet zo veel van aan te trekken, aldus A Better Ubisoft.

Misschien komt het omdat A Better Ubisoft wel heul, heul veeleisend is. Niet één, niet twee, maar wel vier eisen smeet het op tafel. Men wilde dat Ubi ophield met dat rondschuiven van viespeuken, men wilde inspraak, men wilde cross-industry collaboration, én daar moesten dan ook nog eens een hoop non-management mensen voor worden aangesteld.

Dus ja, daar lijkt Ubisoft niet echt een hoge pet van op te hebben. Op Twitter laat A Better Ubisoft weten dat management tot nu toe exact nul van de vier eisen heeft voldaan. Ja oké, chief people officer Anika Grant heeft een presentatie gehouden waarin ze de uitkomst van een tevredenheidsonderzoek binnen het bedrijf aankaart, maar ook die was behoorlijk wazig. Volgens het collectief getuigt Ubisoft’s gedrag dan ook van “accidentele onwetendheid”, of men wil het gewoon niet horen. Dat kan ook.

Afijn, dit gesteggel gaat op deze manier nog wel even duren. Maar goed, Yves heeft al eens eerder gezegd dat hij zich ervan bewust is dat niet alles ‘biscuit et oeuf’ is, maar dat dit soort dingen nu eenmaal tijd kosten. Het komt allemaal goed. Misschien dat Microsoft de boel komt redden door er weer een paar miljard tegenaan te klappen in een dikke overnamedeal.

  1.   
    TheUltimateGamer's avatar

    F ubisoft