Alan Wake 2 onthuld met eerste trailer

Alan Wake 2 is tijdens de Game Awards officieel onthuld voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. De game moet in 2023 verschijnen, dus het zal nog wel een tijdje wat stiller blijven rondom de nieuwe Alan Wake. Toch kregen we al wel een eerste trailer te zien en liet ontwikkelaar Remedy Entertainment een paar details los.

Zo zal Alan Wake 2 veel meer een survival-horrogame worden. De eerste Alan Wake was bij vlagen wel spannend, maar in essentie was het een actiegame. Met dit tweede deel wil men veel meer de duistere en spannende kant op gaan.

Volgens Sam Lake van Remedy was Alan Wake 2 al een lange tijd in ontwikkeling bij een klein team. Tussen de afgelopen games door, waaronder Control, werd er al aan Alan Wake 2 gewerkt. Sterker nog, er werd zelfs een gedeeld universum geïntroduceerd die de wereld van Alan Wake en Control met elkaar verbindt. Inmiddels is de productie flink opgeschaald en werkt een groot team aan het realiseren van Alan Wake 2.

Bekijk hieronder de eerste trailer (via YouTube).

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.