Game Awards update 1: Activision niet welkom en Halo Infinite wint eerste prijs

Welkom bij de eerste update over de Game Awards 2021. In aanloop naar het event van komende nacht, duiken er steeds meer nieuwtjes, geruchten en andere sappige details op. In dit eerste deel: Activision is niet welkom en Halo Infinite wint de eerste prijs.

Om te beginnen bij de uitsmijters: Activision-Blizzard komt het pand in elk geval niet in (via AD). De organisatie van The Game Awards maakt een duidelijk statement dat er geen plek is binnen dit feest voor een bedrijf dat grossiert in misstappen en ander wanstaltig gedrag. Alleen de game Call of Duty zal in enige vorm onderdeel uit gaan maken van de show, maar voor medewerkers van Activision is geen plek. Uiteraard niets ten nadele van de hardwerkende ontwikkelaars, maar het strenge deurbeleid zal vooral zijn om de directie en het management buiten te houden.

Positiever nieuws is er ook, want de eerste prijs is al uitgereikt. Nou ja, niet echt de ‘eerste’ prijs. Hoewel, het is wel letterlijk de “eerste” prijs. Andere prijzen moeten nog volgen. Lang verhaal lang, ontwikkelaar 343 Industries mag juichen dankzij Halo Infinite. Niet alleen wij vinden het een GOTY, ook veel andere gamers. De speciale Players’ Voice award is namelijk gewonnen door Halo Infinite.

De Players’ Voice award is de enige prijs van de show die uitsluitend door stemmen van het publiek wordt bepaald. Misschien is het eentje puur voor de grootste fanbase, maar feit blijft dat de reacties op de nieuwe Halo bijzonder lyrisch zijn. Daarnaast is de game dankzij de release begin december niet meegenomen in de nominaties voor dit jaar en is de kans wellicht klein dat we Halo Infinite in 2022 bij de kanshebbers gaan zien. Al met al dus toch nog een fraaie prijs om binnen te harken.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.