Farming Simulator 22 populairder dan Battlefield 2042

Van trekker bij je M5A3 tot trekker in je weiland. Van XP farming tot je virtuele boerderij. De grootste clash van dit najaar op Steam gaat namelijk tussen Battlefield 2042 en… Farming Simulator 22.

De status van Battlefield 2042 is momenteel nog alles behalve perfect, met fora vol kritische en teleurgestelde fans. Wellicht is de game daarom ook nog geen doorslaand succes. Sterker nog, de eerste strijd heeft Battlefield zelfs verloren van Farming Simulator!

Volgens de cijfers van SteamDB (via Twitter) is de boeren sim momenteel populairder dan de grote shooterfranchise van Electronic Arts. Farming Simulator 22 had een recente piek van 105.636 spelers, terwijl Battlefield 2042 iets lager bleef steken op 105.397 spelers. Uiteraard wisselen de getallen constant en zal er nog genoeg gaan gebeuren. Toch blijft het opvallend dat één van de grootste lanceringen van dit najaar het qua populariteit moet afleggen tegen een potje akkers inzaaien en lekker ploegen.

  1.   
    Anoniem-217156359's avatar

    Steam geeft een vertekend beeld, want de pc-spelers die de game via Origin hebben gekocht / geactiveerd komen niet in de statistieken van Steam terecht.