Sony komt mogelijk spoedig met officiële PS5 faceplates

Sony heeft onlangs een patent gepubliceerd voor PlayStation 5 faceplates. Dit voedt de geruchten dat men spoedig deze faceplates zelf wil gaan maken en verkopen. Iets waar veel gamers op zitten te wachten.

Het patent werd blijkbaar al een jaar geleden ingediend, maar pas een week geleden kreeg men goedkeuring. Formeel heet het patent “Cover for Electronic Device” maar de afbeelding die erbij hoort laat overduidelijk een PlayStation 5 console zien. Uit de documentatie wordt nog niet helemaal duidelijk of het om echt verwisselbare faceplates gaat of meer een soort skins die je op de bestaande buitenkant kunt toepassen.

Sony is al langere tijd in gevecht tegen aanbieders van niet-officiële faceplates. De advocaten van Sony maken echt jacht op bedrijven die consumenten de kans bieden om hun PS5 een beetje te pimpen. Een zeer populaire aanbieder, Dbrand, verkocht in slechts een paar uur tijd alle zwarte PS5 faceplates, dus er is absoluut een markt voor deze items.

Naar verluidt zijn covers van vinyl die je op de console kunt plakken momenteel nog wel legaal en kan Sony die in elk geval niet verbieden, iets waar diverse aanbieders voorlopig flink gebruik van blijven maken. Toch lijkt er ook voor Sony een enorme markt te zijn om met officiële faceplates te komen. Genoeg toffe franchises die je op je console kunt laten pronken, toch?

Nu nog hopen dat steeds meer mensen überhaupt een PlayStation 5 kunnen bemachtigen, dan praten we daarna wel over het pimpen van de console.

 1.   
  Anoniem-293057216's avatar

  Beter als ze eerst de ps5 zelf leveren.

 2.   
  ChielB's avatar

  Ja daar kunnen ze ook zeker veel mensen blij mee maken, al zijn ze gewoon afhankelijk van die chips die maar amper geleverd worden. Ongeduldig blijven we afwachten.

 3.   
  CHILLOZZ's avatar

  Zou ook eens tijd worden… Nu hoop ik dat ze met name game gerelateerde plates gaan maken.. Niet dat ze dadelijk enkel met een standaard rood blauw zwart kleurtje komen.. Maar echt gave game skins.. En de vraag is hoeveel sony daar voor gaat vragen…

  Nja ze moeten eerst maar eens zorgen dat die krengen normaal leverbaar zijn… Om hadden hun niet een extra bedrijf opgezet voor die chips te maken??? Dan duurt t alsnog mega lang voordat dat ding dus eens normaal leverbaar word. Als ze de consoles in dermate staat gemaakt hebben dat enkel de chip er nog in hoefde heb je toch zo een hoop weg gewerkt

 4.   
  Papachico's avatar

  Vorige week naar Gamemania gebeld en zij hadden nog één PS5. Gewoon bellen naar winkels. Om de drie weken krijgen zij een kleine voorraad.