Playdate besteld? Misschien ben je pas in 2023 aan de beurt!

Misschien denk je bij Playdate aan een foute Tinder-meeting inclusief rollenspel. Helaas, het betreft de nieuwe handheld van ontwikkelaar Panic. Afgelopen zomer werd dit kekke apparaatje onthuld. Met zijn opvallende kleur en nu al iconische hendeltje is het een schattige verschijning en de eerste pre-order voorraad van 20.000 stuks was al binnen 17 minuten uitverkocht! Dat je er zo’n 180 dollar voor moet neertikken zullen we maar niet benoemen. Oh wacht…

En over wachten gesproken: Panic laat weten dat de Playdate behoorlijk vertraagd is. In plaats van eind 2021 zal men nu pas in de eerste helft van 2022 beginnen met leveren. Reden voor de vertraging zijn technische issues met onder andere de accu en de CPU. Naar verluidt was de kwaliteit van de accu in de eerste 5.000 samples die Panic ontving compleet ruk. Accu’s liepen zelfs zonder gebruik hard leeg en wilden soms niet eens meer opladen. Inderdaad nogal een dingetje voor een handheld.

Uiteindelijk besloot Panic om niet in paniek te raken en gewoon de accu bij een andere leverancier af te nemen. Een lastige (lees: prijzige) keuze, maar eigenlijk ook de enige logische keuze. Daarnaast bleek ook de oorspronkelijke CPU amper meer leverbaar. Volgens de berichten zou die zelfs meer dan twee jaar niet meer op voorraad komen. Iets met een global chip shortage waar elke tech-boer flink last van heeft. Door al dit gedoe werden alle 5 duizend exemplaren weer retour gestuurd naar de fabriek en voorzien van een nieuwe accu en een nieuwe CPU. Iets wat uiteraard de geplande productie en planning volledig overhoop heeft gehaald.

Panic laat weten dat de volgorde qua pre-orders niet zal veranderen. De eerste 20 duizend orders worden begin 2022 geleverd, in plaats van eind dit jaar. Bestellingen 20 duizend tot 50 duizend moeten geduld hebben tot de tweede helft van 2022, in plaats van vroeg in het nieuwe jaar. Alle bestellingen voorbij de 50 duizend moeten volgens Panic vrijwel zeker tot 2023 wachten.

  1.   
    tijn80's avatar

    Wel een playmate, maar dat wordt pas 2157

  2.   
    RLXTR's avatar

    Heerlijk geschreven artikel. Hulde!