Treyarch onthult veel details over Call of Duty: Vanguard Zombies

Call of Duty: Vanguard krijgt een nieuwe Zombies modus, die speciaal door de veteranen van Treyarch is ontwikkeld. Op haar eigen site treyarch.com heeft ontwikkelaar Treyarch nu een blog geplaatst bomvol details over de nieuwste versie van Zombies.

De blog post is te zien als een handleiding voor alle grote, nieuwe gameplay features. Een belangrijk deel van de nieuwe Zombies spelmodus zijn de Dark Aether Entities en hun artefacten. Deze vier ‘entiteiten’ zijn de rivalen van de grote vijand Kortifex the Deathless. Zodra je de Zombies modus start, kan je één van de vier artefacten kiezen die zo’n entiteit representeert. Elke artefact heeft unieke krachten.

Zo is er de Dragon of Saraxis die een zeer krachtig Aetheral explosief kan spawnen. De Mask of Bellekar artefact kan je onzichtbaar maken voor de ondoden gedurende vijf seconden. Sword of Inviktor kan een ring van vuur creëren, die alle spelers die in de ring staan een damage boost geeft. De Horn of Norticus kan een ijskoude vortex oproepen die vijanden vertraagt en schade toebrengt.

Deze artefacten zijn niet de enige nieuwe toevoegingen. Er is ook een nieuw Altar of Covenants, waarmee maar liefst 32 nieuwe upgrades mogelijk zijn. Met Surficial Hearts kan je deze kopen, waarbij er in het begin 11 beschikbaar zijn. Elke Covenant heeft meerdere varianten, waarmee ze nog krachtiger worden, wat uiteindelijk tot 32 opties zal leiden. Toffe voorbeelden zijn bijvoorbeeld Brain Riot, waarmee zombies tijdelijk aan jouw zijde vechten. Of wat te denken van Splatterfest, waarmee vijanden die dood gaan door een explosie ook nog zelf kunnen exploderen in een grote douche van gore. Nice! Je kunt op elk moment drie Covenants actief hebben.

Er valt nog veel meer te ontdekken over de nieuwe Zombies spelmodus. Lees daarvoor zeker eens het volledige artikel van Treyarch. Zombies is vanaf vrijdag direct beschikbaar zodra Call of Duty: Vanguard verschijnt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren