Starfield trailer toont de Settled Systems, facties en details over het verhaal

Bethesda heeft eindelijk weer een nieuwe trailer van Starfield uitgebracht. In deze nieuwste video neemt design director Emil Pagliarulo (gewoon Emiel dus) je mee naar de setting van Starfield. Ook komen de facties en wat details over het verhaal aan bod.

Starfield speelt zich af in een eigen deel van het heelal: de Settled Systems. Een gevaarlijke plek op zo’n 50 lichtjaar van ons zonnestelsel. We schrijven het jaar 2330, twintig jaar na een zeer bloederige oorlog tussen de twee grootste facties: de United Colonies en de Freestar Collective. Inmiddels is er een soort ongemakkelijke vrede tussen beide groepen, maar veilig is het zeker niet in de Settled Systems. Naast alle strijdende partijen is er de organisatie Constellation, die van plan is om alle geheimen van het heelal te ontdekken. Als speler ben je lid van Constellation en dus een echte verkenner van het heelal.

Drie locaties van Starfield werden eerder al onthuld: de hoofdstad van de Unitied Colonies (New Atlantis), de hoofdstad van de Freestar Collective (Akila City) en de stad van lust en vermaak genaamd Neon. Naast de genoemde facties zijn er nog diverse andere menselijke dreigingen om rekening mee te houden, zoals piraten, huurlingen en religieuze fanatiekelingen.

Starfield verschijnt exclusief voor de pc en Xbox Series X/S op 11 november 2022. De game is vanaf de release meteen beschikbaar via Xbox Game Pass. En komt de game naar de PlayStation? Neen!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren