Bungie wordt nóg gieriger: Destiny 2 dungeons alleen tegen extra betaling

Ach vroeger… Toen de guldens van hout waren en je voor een loempia nog naar Vietnam moest. Toen de mist zo dik was dat je je fiets er tegenaan kon parkeren en toen Jezus nog een krantenwijk liep. En toen Bungie nog fans had en lief was richting gamers.

Ondanks de breuk met Activision van enkele jaren terug gaat het niet de goede kant op met de dames en heren bij Bungie. Paradepaardje Destiny 2 leek eind 2018 nog redelijk gered met een zeer toffe uitbreiding Forsaken. Een jaartje later werden de glazen alweer ingegooid met Destiny 2: Shadowkeep. Content werd met wat knippen en plakken uit eerdere missies gehaald en de bankpas mocht er al snel weer bij voor alle macrotransacties en season passes. Je dacht dat het niet erger kon? Zeker wel!

Bungie heeft fans behoorlijk kwaad gemaakt tijdens een recente discussie over de aankomende uitbreiding The Witch Queen. Het blijkt namelijk dat twee zeer gewilde dungeons straks exclusief zijn voor spelers die de Digital Deluxe versie kopen. Maar dan koop je toch gewoon de Season Passes? Fout! De Season Pass laat je betalen voor extra content, maar bevatten niet de dungeons. Als je die content wilt bemachtigen heeft het dus geen zin om de reguliere editie te kopen en later nog de Season Passes. Upgraden naar de Digital Deluxe editie is voorlopig de enige optie. Een gokje van zo’n 70 tot 80 euro voor de ‘luxe’ versie om te ontdekken of die nieuwe dungeons de moeite waard zijn.

Via de officiële Destiny subreddit heeft community manager Chris Shannon de ondankbare taak gekregen om deze walgelijke constructie van het management van Bungie te verdedigen. De dure Deluxe versie is dus in het begin de enige manier. Maar liefdadig dat ze zijn: na een tijdje zal men de dungeons ook afzonderlijk beschikbaar stellen. Ja tegen betaling, wat dacht je dan. Dus als je dacht dat je periodieke content niet verder kon uitmelken, dan is Bungie toch wel het FrieslandCampina van de Verenigde Staten.

De reacties via Reddit zijn heel begrijpelijk en stiekem best leuk om te lezen. Een kleine greep uit het aanbod staat hieronder.

“Thanks for clearing it up. This is now definitely scummy instead of possibly scummy. I guess that’s technically an improvement.”

“I appreciate you for playing scapegoat for this but I cant convince my friends who aren’t into the grind to spend £70 for an expansion and dungeons that might be good.”

“Already disgusting that they add the 30th anniversary crap that you have to buy if you want the dungeon and exotic rare loot and they’re not adding nearly a quarter of what an expansion does yet they ask almost the same price. Now they’re locking dungeons, which are already scarce in number, behind another paywall.”

Kan Bungie het ooit nog goedmaken of zijn ze inmiddels te ver afgezakt in alle gierigheid? Laat het weten in de reacties!

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.