Stelling: Volle mep betalen voor remasters van games is belachelijk!

Remasters en remakes van games lijken de nieuwste geldkoeien van de uitgevers te worden en steeds vaker verschijnen er opgepoetste versies van populaire games. Uiteraard kan Rockstar hierin niet achterblijven en heeft de ontwikkelaar de Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition aangekondigd.

Allemaal leuk en aardig, maar daarvoor durven ze volgens geruchten maar liefst 60 tot 70 euro voor te vragen. Hallo… games van meer dan 15 jaar oud! Doe even normaal! En om het nog iets minder dragelijk te maken, laat Rockstar de normale versies uit de online winkels bonjouren; games die paar een paar euro kosten.

Maar wat vind jij nou eigenlijk? Moeten ontwikkelaars opgepoetste versies van games tegen een normale prijs verkopen of is het gerechtvaardigd dat ze een prijs durven te vragen die hoger is dan dat de games oorspronkelijk gekost hebben? Laat het vooral weten in de reacties en breng de discussie lekker op gang!

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

 1.   
  Anoniem-2028220583's avatar

  Tsja zolang mensen het er voor over hebben zou ik het ook flikken. Hallo mensen die dit maar blijven kopen, jullie zijn het probleem!

 2.   
  Anoniem-1051450383's avatar

  Blijft belachelijk, maar daarin tegen kopen mensen ook nog steeds gamens uit 2005 en eerder kopen voor 20 a 30 euro

 3.   
  ChielB's avatar

  De markt bepaalt inderdaad. De vraag is of je de nieuwe versies echt de moeite en meerprijs waard vindt. Nostalgie en gemak qua beschikbaarheid is ook wat waard. Feit blijft wel dat het relatief eenvoudig cashen is.

 4.   
  Rolf Maas's avatar

  Echte fans kopen zulke games toch wel… en wat doe je er verder aan? Juist, niks..

 5.   
  Anoniem-902686544's avatar

  Het zijn wel 3 games, dus die 60 euro is oké. Maar inderdaad een remaster van 1 game is 20 á 25 euro de max

 6.   
  MaTriX71's avatar

  Ik wacht eerst het eind product af, als de controls goed zijn en de game redelijk opgepoetst dan betaal ik die knaken wel, ook al vind ik het een belachelijke prijs.

  Heb San Andreas nooit echt goed gespeeld, hooguit een uurtje, eind 2004 zat ik al world of Warcraft te spelen en dat spel heeft mij veel top games gekost om te spelen.

 7.   
  Anoniem-1820131038's avatar

  Als het goede remasters zijn wil ik wel volle mep betalen. Eindelijk geen fps cap meer op de gta trilogie??

 8.   
  Anoniem-804575270's avatar

  zeker want t is niet veel werk om te maken

 9.   
  tijn80's avatar

  Er is een verschil tussen remaster en remake. Als ze het helemaal oppoetsen, waardoor het grafisch echt naar de huidige tijd is gehaald (denk aan bv Links Awakening), dan is de volle prijs te begrijpen.

  Even de final edition van 20 jaar oude games opnieuw op een schijfje zetten en uitsluitend framerates e.d. verbeteren, nee. Dan is de volle mep betalen belachelijk.

  Maar uiteindelijk zijn het de kopers die bepalen. Vindt iedereen het te duur? Dan moet je zien hoe snel hij in de aanbieding komt.

 10.   
  Alfa Warrior's avatar

  Voor een remake, nee.
  Voor een remaster, absoluut – vooral als dat spel, zoals Crysis er amper op vooruit gaat en nog helemaal niet zo oud is.

 11.   
  Anoniem-773618693's avatar

  Eens. Ik doe het in ieder geval niet. Ik wacht wel op 50% of meer korting. Dat is meestal binnen een jaar al.