Battlefield 2042 Hazard Zone details en trailer

Electronic Arts en DICE hebben, zoals eerder al aangekondigd, de nieuwe Battlefield 2042 spelmodus Hazard Zone onthuld. Deze modus draait om squad-based actie waarbij spelers in groepjes van 4 op zoek moeten naar harde schijven met gegevens. Deze data drives zijn verspreid te vinden in de diverse regio’s van de map.

Voor elke ronde krijg je een briefing te zien, waarop duidelijk wordt in welke gebieden de meeste data drives te vinden zijn. Uiteraard zijn deze gebieden populair en extra gevaarlijk. Hazard Zone is dan ook echt een high risk, high reward modus, want elke speler heeft maar één leven.

Na de briefing kies je jouw Specialist (die uniek moet zijn binnen het team) en je Loadout. Dankzij een in-game valuta genaamd Dark Market Credits (DMC) kan je zaken als wapens en uitrusting kopen. Mocht je even krap bij kas zitten, dan is dat geen groot probleem. Je kunt altijd gratis een assault wapen kiezen. Maar uiteraard zijn de echt leuke wapens en goodies te kopen met DMC, zoals diverse tactische upgrades.

Tijdens het spelen heb je een scanner om op zoek te gaan naar plekken waar je de data drives kunt vinden. Net zoals alle andere spelers moet je wel rekening houden met AI-gestuurde Occupying Forces, die de harde schijven beschermen. Gedurende de wedstrijd zijn er steeds meer schijven te vinden, maar het is aan jouw team om te bepalen of je het risico durft te nemen of weg wilt gaan.

Mocht je weg willen, dan moet je naar een Extraction Zone gaan en deze verdedigen. Naar verwachting zijn er meerdere mogelijkheden om te ontsnappen als team, waarbij de map steeds dodelijker wordt des te langer je door blijft gaan met zoeken naar schijven. Sneller ontsnappen is veiliger, maar levert uiteraard ook minder op. Uiteindelijk zullen alle teams proberen om de Hazard Zone levend te verlaten. De verliezers hebben de pech dat hun data drives verloren zullen gaan in de storm.

Check hieronder de Hazard Zone trailer van Battlefield 2042. Veel cinematics, met wat kleine stukjes gameplay voor de echte sfeer.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.