Derde Wereldoorlog staat gepland voor 25 november

We hebben de agenda van de VS, Rusland, Noord-Korea en China er eens op nageslagen en wat blijkt… de Derde Wereldoorlog start op 25 november. Gelukkig eerst in bescheiden vorm, want het betreft een besloten beta voor de tactische online shooter World War 3.

Ontwikkelaar The Farm 51 laat weten dat de besloten beta heel lang speelbaar zal zijn. De beta blijft beschikbaar totdat iedereen mee mag doen met een open beta test. Deze openbare beta start naar verwachting ergens in maart 2022. Na alle testen gaat de game verder als free-to-play.

In de besloten test kan je op vier mappen spelen met twee spelmodi. Spelers kunnen strijdvelden ontdekken in Berlijn, Warschau, Moskou en Polyarny (Moermansk). Om uitgenodigd te worden voor al deze gezelligheid moet je wel de knip trekken. Er zijn meerdere Closed Beta Packs te koop via de officiële website. Naast toegang tot de beta bieden de packs verschillende extraatjes voor in de game.

Heb je nog ergens een spaarpotje staan of flink gecasht met crypto’s? Er is een hele zeldzaam President Pack te koop. Er is er maar één van, wie het eerst komt… De bonussen zijn onder andere een rol in de World War 3 film, een in-game personage dat op jou lijkt, een map in de game op basis van jouw eigen woonplaats en exclusieve skins. Pak jij je Paypal er vast bij? Deze aanbieding kost slechts 5 miljoen dollar. Je zou verwachten dat je voor dat geld wel de volledige ontwikkelstudio plus het kantoorpand kon kopen.

Drie jaar geleden begon World War 3 als Early Access. De game werd toen behoorlijk geplaagd door bugs, instabiele prestaties en gedoe met basale zaken als bewegen, schieten en map design. Kortom, vrijwel alles wat je gewoon goed moet opleveren als ontwikkelaar. The Farm 51 liet zich niet uit het (strijd)veld slaan en ging flink aan de (veld)slag met alle feedback. Het resultaat is een enorme verandering, waarbij vrijwel alles op de schop is gegaan. Volgens velen lijkt het haast op een geheel nieuwe game, sinds alle veranderingen afgelopen juli al live gingen voor de Early Access spelers.

Zoals een vooraanstaand filosoof ooit zei: “De oorlog is begonnen, echt waar!”

  1.   
    MaestroRahl's avatar

    Weer geweldig geschreven, Michiel!

  2.   
    RLXTR's avatar

    @MaestroRahl: Inderdaad. Die game kan me gestolen worden, maar wat een goed geschreven artikel weer!