Besloten beta Ghost Recon Frontline uitgesteld

Vorige week verraste Ubisoft behoorlijk wat gamers met de onthulling van Ghost Recon Frontline. Deze free-to-play tactische PvP shooter is al ruim drie jaar in ontwikkeling en vandaag zou een besloten beta test van start gaan. Zou, want het ontwikkelteam laat via Twitter weten dat de beta is uitgesteld.

De besloten test was gepland van vandaag tot 21 oktober, exclusief voor de pc. Volgens het officiële bericht heeft het team meer tijd nodig om de “best mogelijke ervaring” te kunnen bieden. Blijkbaar had men een week geleden nog niet het inzicht dat een beta deze week te snel zou zijn. Een nieuwe datum is momenteel nog niet bekend.

De ontwikkeling van Ghost Recon Frontline is in handen van Ubisoft Bucharest, die eerder al werkten aan Ghost Recon Wildlands en Ghost Recon Breakpoint. De ervaring van Frontline moet uiteraard flink anders worden. De game is free-to-play en draait om een vorm van battle royale, waarbij maximaal 102 spelers in teams van drie ten strijde trekken. Er zijn dynamische doelen om te behalen in de gigantische map. Heb je je doelen behaald en voldoende informatie bemachtigd, dan kan je naar een drop zone en melden dat je opgehaald wilt worden. Zodra dit gebeurt krijgen alle teams de locatie van jouw ontsnapping door en moet je als team stand zien te houden om te kunnen ontsnappen.

De setting van Ghost Recon Frontline is het enorme Drakemoor Island. Dit eiland kent heel veel unieke zones en ook veranderende weersomstandigheden. Verder bevat Frontline een uitgebreid klassensysteem en kan je tactische versterkingen oproepen tijdens het spelen. Denk daarbij aan zaken als automatisch geschut, rookgordijndrones en enorme barricades. Ghost Recon Frontline kent overigens geen traditionele cirkel die steeds kleiner wordt gedurende het spelen. Het idee is dat je toch wel naar de actie en andere teams wordt gedreven zodra je merkt dat teams zich voorbereiden om opgehaald te worden.

Ghost Recon Frontline zal op een nog onbekend moment verschijnen voor de pc, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia en Luna. Cross-play is mogelijk tussen alle platformen.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.