Sony heeft naast ‘Ready for PS5’ nu ook ‘Perfect for PS5’ televisies

Heb je net een nieuwe Sony Bravia televisie gekocht die ‘Ready for PS5’ is? Zet die dan maar weer op Marktplaats, want Sony heeft inmiddels een nieuwe Bravia XR lijn op de markt geplempt. Deze televisies zijn volgens Sony ‘Perfect for PS5’ en dat wil je als diehard PS5 gamer echt niet missen, toch?

De opvolging komt alleen wel een beetje te snel. De ‘Ready for PS5′ tv’s zijn amper een jaar op de markt. Toch moet je volgens Sony de overstap maar eens overwegen, want de nieuwe lijn is echt veel beter. Nou ja, op twee vlakken dan. De ‘Perfect for PS5’ units beschikken namelijk over Auto HDR Tone Mapping en Auto Genre Picture Mode.

Wat dat inhoudt? Dat zal ik je vertellen. Auto HDR Tone Mapping zorgt ervoor dat je tv automatisch de beste HDR settings configureert wanneer je jouw PS5 voor het eerst instelt. Auto Genre Picture Mode detecteert of je een game speelt of aan het Netflixen bent en past daar automatisch de beeldmodus op aan.

Nou, wie wil dat nu niet? Dus hoppakee, weg met die outdated ‘Ready for PS5’ handel en vlug naar je lokale elektronicaboer om die overstap te maken. Je bent toch niet gek?

P.S.: Op de nieuwe Bravia XR toestellen kun je nog steeds geen PS5 games in 8K 60fps spelen. Ook The Touryst niet.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

 1.   
  Anoniem-1579725651's avatar

  Dat ze maar komen met vrr en lagere input lag plus meer hdmi 2.1 en niet maat 2x hdmi 2.1 waarvan 1 arc heeft.

 2.   
  Anoniem-1570709765's avatar

  Een van de dingen waarvan ze doen alsof het super speciaal is, dat het automatisch naar game mode switched. Denk wel dat de gemiddelde consumer niet weet hoe belangrijk game mode is of dat het bestaat (andere modes een hele hoge 180ms input lag game mode maar 18ms enz).

  De andere “perfect for ps5” ability is 4k 120 met VRR. X900h heeft dit ook (maar 4k 120 is niet echte 4k wat een beetje afzetterij is, horizontale resolutie is gehalveerd). De x900h heeft pas VRR gekregen met een update. De x90j/a90j etc hebben die nog niet. De ps5 heeft het ook nog niet dus je hebt er niet veel aan. De xbox series x heeft wel VRR lol dus de x900h is nu beter voor xbox dan ps5 wat grappig is.

  Sony heeft sinds 2017 hun led tv’s een beetje grdowngrade. Ze zijn heel vies ana het doen en stoppen veel minder moeite in hun led tv’s en focussen op OLED maar meeste gamers zullen liever led hebben omdat je snel burnin hebt met games, als je je OLED tv als een monitor gebruikt etc

  2017 x930e heeft 1500 nits! Veel dimming zones 2018 x900f heeft 1000 nits en 60 dimming zones. De 2019 x900e heeft 750 nits?? X900h ook 750 ofzo. En de 2021 x90j heeft 790nits/900 nits (verschillende reviews maken andere claims) maar waar iedereen het over eens is dat het maar een belachelijke 24 dimming zones heeft. Dat is absurd. Ook nog steeds maar 2x hdmi 2.1 waarvan een earc dus als je een geluid systeem hebt heb je maar 1 hdmi2.1 poort. Ook is de nieuwe tv van plastic terwijl mijn oude x900f een prachtige metale frame heeft. En de tv’s hebben nog steeds 100mbit lan ports terwijl gigabit ports Maar een paar euros kosten. Dus als je een uncompressed 4k hdr film wilt streamen over lan (bijv met plex of kodi) dan kan je dat vergeten want 100mbit is te weinig. Als je een piraat bent zijn meeste hdr films wel een beetje compressed dus heb je dit probleem bijna nooit en je kan ook films op een HDD zetten zonodig maar toch dat is irritant.

  . Terwijl de Samsung QN90F/QN95F 1700 nits brightness heeft (extreem hoog). 700 of zo dimming zones (weer extreem indrukwekkend). De native contrast is heel laag maar met de dimming zones is het een ongelofelijke 1:26 000, nog nooit een contrast zo hoog gezien op een led TV. Ook 4x hdmi 2.1 enz enz

  Wel jammer dat Samsung nog steeds dom geen Dolby Vision heeft en hdr10+ probeert te pushen terwijl iedereen DV gebruikt. Samsung tizen operating system is ok, maar heb toch veel liever Google TV zoals op sony tv’s (upgrade voor de oude android TV)

  Sonys beste TV is de A90J. Die is beter dan LGs oleds. Maar gebruikt wel een LG scherm.. Sony is led aan het verwaarlozen om op hun eigen OLED tech te focussen. Echt jammer. A90j is wel super duur, niet echt geschikt om lang te gamen, niet geschikt voor een hele verlichte kamer, nog steeds 100mbit / 2x 2.1 enz.

  Maar quality en beeld wijs is de A90J de beste TV van dit jaar voor films, games, series enz enz. Vooral in een donkere kamer. Houd er wel rekening mee dat burn in nog steeds een realiteit is. Je kan je tv niet laten aanstaan of super lang spelen met een game die een velle HUD heeft enz. Maar als je geld genoeg hebt om elke jaar je tv te vernieuwen en de beste van het beste te kopen dan is de A90J voor jou. (of als je nooit gamed of heel soms en je vind films belangerijker)