Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition duikt op

Al langer doen geruchten de ronde dat Rockstar werk maakt van een remake van oude Grand Theft Auto games. Om meer precies te zijn zou het gaan om opgepoetste versies van Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto Vice City en Grand Theft Auto San Andreas voor de pc, consoles en mogelijk ook mobiel. En waar rook is…

… is inderdaad vuur. Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition is namelijk ontdekt bij de Koreaanse keuringsdienst. Zoals de (hele lange) naam doet vermoeden, gaat het om een bundel van de drie GTA klassiekers. De verdere details zijn pure speculatie. Het gerucht gaat dat Rockstar de games visueel flink heeft opgepoetst, waarbij nog wel genoeg over moet blijven van de oorspronkelijke stijl van de games. De release zou al dit najaar moeten zijn voor de PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Stadia en Switch. Ergens in 2022 moet de trilogie ook nog verschijnen voor de pc en zelfs Android en iOS. Alles onder voorbehoud en met een korreltje zout natuurlijk.

Of het echt een “definitive edition” wordt valt te betwijfelen, want Rockstar doet er alles aan om onder andere Grand Theft Auto 5 voor werkelijk élke generatie consoles te recyclen. Al moeten we nog tot 2022 wachten op de nieuwste next-gen GTA 5.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren