#CONSOLEWARS: Wiens netwerk ligt er vaker uit?

Anno 2021 leven gamers allemaal in pax en vree. Het maakt niet uit waar je op speelt. Of het nu Xbox is, PlayStation, Switch of PC, wij als gamers zijn een collectief. Helemaal sinds er zoiets bestaat als crossplay. Om toch even terug te grijpen naar die goede oude tijd van de console wars, toen de maatschappij elkaar nog de strot dichtkneep om superioriteit van een gaming system: zeg eens, welk platform is in 2021 superieur wanneer het gaat om online downtime?

Gelukkig hoeven we hier niet te speculeren en valt dit gewoon te bewijzen. Wanneer ToolTester erop nageslagen wordt, krijgen we al snel een top 30 van online services en de bijbehorende storingspercentages. Opvallend is dat Steam hier met kop en schouders bovenuit steekt. Zowel in de USA en Engeland begeeft Valve’s online platform zich in de top 5 met respectievelijk 99 outages in de States en 177 in het VK. Tot zo ver het master race argument op dat gebied.

Als het om consoles gaat, wint Xbox. In de Verenigde Staten lag Xbox Live tot nu toe er 63 keer uit dit jaar, waar dat in Engeland 102 keer was. PlayStation Network volgt op de voet met 49 en 90 outages. Het enige wat hierin nog wel fluctueert is in hoeverre de storingen effect hadden op online gaming. De genoemde cijfers bestaan namelijk uit drie secties: login, online gaming en store/website.

Opvallend genoeg staat Nintendo er nergens tussen. Oftewel, Nintendo Switch Online is gewoon baas.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren