Nintendo bezig met nieuwe controller

Patenten zijn leuk; ze verklappen geheimpjes. In dit geval van Nintendo, want zij hebben bij de Amerikaanse patentenboer een patent gedeponeerd voor een nieuwe controller. Details zijn er niet, omdat Nintendo om zes maanden geheimhouding vraagt bij de organisatie, naar eigen zeggen omdat dit hun concurrentiepositie bloot geeft.

“The application contains technical information, which we deem to be trade secrets and proprietary. If made public, the information might be used to the disadvantage of the applicant in the market place. “

Wij vermoeden dat het om een Game Boy-controller gaat. Twee redenen, de naam van het model is HAC-043. De controller met het typenummer HAC-042 is de Nintendo Switch SNES-controller. Tel dat op bij de hardnekkige geruchten dat Game Boy-games naar de Switch komen en je komt uit op een Game Boy-controller, waarbij wij hopen dat er een Game Boy-scherm aan vast zit. Maar wie zijn wij.

Binnen een half jaar weten we meer, want dan worden details van het patent openbaar.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.