FIFA 22 Ultimate Team krijgt gewoon loot boxes

Electronic Arts heeft bevestigd dat FIFA 22 Ultimate Team gewoon weer voorzien zal worden van de controversiële loot boxes. Om alle critici wat tegemoet te komen, zal men doorgaan met het gebruik van Preview Packs. Dit werd al eens getest in de vorige FIFA-game.

Preview Packs stellen je in staat om eerst te kijken welke kaarten (spelers, items, et cetera) in een pakket zitten. Je hoeft het pakket dan niet verplicht te kopen. Mocht je na een preview besluiten om het pakket niet te kopen, dan krijg je wel te maken met een timer. Die bepaalt hoeveel uur het duurt voordat je weer een preview kunt gebruiken. Het is dus niet zonder meer mogelijk om continu elk pakket te previewen.

Een kleine tegemoetkoming, terwijl het riante verdienmodel voor EA fijn in stand blijft. In elk geval wat positiever nieuws dan het feit dat de pc-versie van FIFA 22 last-gen wordt.

De tijd zal het leren hoe de diverse landen zoals gidsland Duitsland, rechters en kansspelautoriteiten op dit nieuws gaan reageren. Is het zo wat ‘veiliger’ voor de gemiddelde consument? Of blijft het grotendeels gokken en wordt straks FIFA een 18+ game?

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

 1.   
  tijn80's avatar

  Gamersnet ziet er de afgelopen 3 dagen uit alsof iemand het omgezet heeft naar kladblok. Wordt hier nog wat aan gedaan?

 2.   
  Petor's avatar

  @tijn80: Bij dezen! Het was een heftige week 😉

 3.   
  tijn80's avatar

  @Petor:
  Jeeeej. Multicolor 🙂