Nintendo Switch ondersteunt eindelijk bluetooth headset

Hè hè. Ruim vier jaar na release kunnen bezitters van een Nintendo Switch ein-de-lijk een draadloze headset gebruiken met hun console. Deze nieuwe feature is onderdeel van de nieuwste software update, versie numero 13.0.0. Helaas zitten er wel weer wat haken en ogen aan.

De eerste limitatie is dat er slechts maximaal twee controllers en één bluetooth audio-apparaat tegelijkertijd kunnen worden gekoppeld. Daarnaast kan er maar één bluetooth headset worden gekoppeld, en dus niet meerdere varianten voor ook andere spelers. Dus ook als je met z’n tweeën online aan het Mario Karten bent, kun je maar één apparaat voorzien van geluid. Én daarbij komt ook nog dat de microfoons niet werken. Het gaat enkel en alleen om audio-output via je headsetje.

In ander heugelijk Nintendo Switch nieuws: De console heeft een prijsverlaging gekregen. Het hybride apparaat is nu voor slechts 288 eurootjes in huis te halen. En ja, dan gaat het om de (nieuwste) 2019 batterij upgrade!

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.