Een nieuwe Brothers in Arms komt eraan, maar wanneer?

Dat Randy Pitchford maar al te graag een nieuwe Brothers in Arms game ziet verschijnen, dat is inmiddels geen publiek geheim meer. De Gearbox baas heeft zich in het verleden al vaker hierover uitgesproken. Maar nu komt het er dan toch echt van, want Ome Randy heeft openlijk toegegeven dat een nieuwe Brothers in Arms in de maak is. Maar goed, meer wil ‘ie er dan ook niet over kwijt, omdat er verder volgens eigen zeggen ook niks te melden valt.

In gesprek met de luitjes van AIAS Game Maker’s Notebook podcast liet Randy zich ontvallen dat de game in productie is genomen, waarbij hij nadrukkelijk vertelt dat Gearbox niets te showen heeft. Sterker nog, Gearbox komt pas echt met iets op de proppen wanneer er daadwerkelijk wat substatieels te tonen valt. Misschien dat ‘ie dat dan in de Gamersnet Podcast komt doen. Je bent bij deze uitgenodigd, Randy.

“We’re working on another Brothers in Arms game but I’m not saying s*** until we have it.”

Tja, daar zullen we het voorlopig toch echt mee moeten doen. Maar goed, het is al iets. Het betekent in ieder geval dat Brothers in Arms na meer dan 13 jaar weer een volwaardige console release krijgt. De laatste “echte” Brothers in Arms – Hell’s Highway – stamt alweer uit 2008. Feel old yet? Natuurlijk zijn er in die 13 jaar wel andere Brothers in Arms games verschenen, maar dat waren allemaal mobile games.

Enkele jaren geleden deed Gearbox ook al een gooi naar een nieuwe Brothers in Arms genaamd Furious 4, maar daar waren de fans niet echt over te spreken. In 2015 trok de uitgever de stekker uit de productie ervan en implementeerde het wat mechanics in Battleborn. Je weet wel, dat grandioze succesverhaal van Gearbox dat compleet overrompeld werd door Overwatch. Mja… een gemiddelde soldaat aan de frontlinie van Battle of the Bulge had een langere levensduur.

Afijn, we zullen dus netjes op onze beurt moeten wachten voordat we ons oordeel mogen vellen over de nieuwe Brothers in Arms poging van Gearbox. Ingerukt, mars!

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.