Oud PlayStation-baas: “games worden te duur”

Hij was tot 2019 de baas van PlayStation Worldwide Studios en hij is nu adviseur bij Streamline Media Group, een bedrijf waarvan ik na een half uur inlezen nog steeds geen idee heb wat ze doen. Want volgens mij is het geen ontwikkelaar en geen uitgever, maar is het bedrijf wel opgericht in Nederland en ondersteunen ze ontwikkelaars, I guess? Wie het snapt mag reageren.

Anyhoe, Shawn Layden was vroeger de grote man van PlayStation en in een gesprek met Bloomberg maakt hij zich zorgen over de ontwikkelingskosten van games. Volgens hem verdubbelen die met elke generatie en dat zou betekenen dat het prijskaartje voor een PlayStation 5-game rond de 200 miljoen zou zijn. Dat komt omdat er veel focus ligt op vervolgen, omdat de risico’s dan kleiner zijn, maar dat heeft ook tot gevolg dat er steeds minder innovatie is (via VG247):

“What happens there is that you end up with 3-4 silos of games or game types that continue to exist, and variety is squeezed out.”

Dat gebrek aan innovatie ondervinden we natuurlijk al jaren, met vele jaarlijkse releases van gamereeksen. Toch is niet alles ellendig, want zo nu en dan verschijnen er nog nieuwe toptitels, denk aan Apex Legends, Fortnite, Control, Horizon e.v.a.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

 1.   
  tijn80's avatar

  Lijkt mij dat ze detachering of externe partner in de game-industrie zijn. Inhuurbare krachten dus

 2.   
  Anoniem-1932785895's avatar

  Bla bla bla, nou maak je game dan goedkoper! altijd maar de schuld bij de consument leggen.
  Gebruik niet de nieuwste technology.

  Ik begrijp het wel. Concurreren zorgt ervoor dat je soms wel moet. Maar ga vervolgens niet klagen. Ik vind de games ook te duur. Daarom wachten veel mensen met aanschaf.

 3.   
  Anoniem-1932785895's avatar

  Veel grote gamebedrijven maken miljardenwinsten netto, dus zo erg is het allemaal niet.