Chinese kinderen mogen slechts 3 uur per week online gamen

Het is geen geheim dat China kampt met wat problemen. En nee, dan hebben we het niet over politieke kwesties, maar voornamelijk over problemen die het land heeft met de jeugd. Obesitas is een groot probleem en ook wordt gameverslaving een steeds groter struikelblok. The National Press and Publication Administration (NPPA) houdt alle online activiteiten in de gaten en komt nu met een vrij rigoureuze maatregel. Kinderen onder de 18 mogen nog maar 3 uur per week online gamen.

De regels zijn vrij streng. Er mag alleen online worden gegamed op vrijdag, zaterdag en zondag. Dit is dan slechts één uur per dag. Er wordt géén uitzondering gemaakt op feestdagen. Handhaving van deze nieuwe kwelling wordt niet gedaan door de eerder genoemde NPPA, maar is in de handen van China’s eigen game platformen. Registratie wordt veel strenger voor kinderen zodat de nieuwe regels goed kunnen worden gecheckt.

Helemaal als een verrassing komt dit nieuws niet. Recentelijk bestempelde Chinese overheidsmedia gamen als een ‘spiritueel opium’. In 2019 kwam er al een regel die kinderen verbood om na 10 uur ’s avonds nog te gamen. Destijds mochten kinderen en jongeren nog anderhalf uur per dag gamen, met een uitzondering tijdens feestdagen. Dan mochten ze wel drie uur lang op hun controllers en/of muizen rammen.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.