Call of Duty: Vanguard onthuld; release 5 november

Activision Blizzard heeft eindelijk officieel Call of Duty: Vanguard onthuld. De game verschijnt op 5 november voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en op de pc via Battle.net. Zoals verwacht keert Call of Duty: Vanguard terug naar de Tweede Wereldoorlog als setting.

Het verhaal van Vanguard moet een origin story worden van de Special Forces. De campaign vertelt een fictioneel verhaal dat wel duidelijke raakvlakken heeft met de geschiedenis. Centraal staat een groep van vier soldaten die samen Task Force One vormen. Zij gaan naar het hart van Duitsland, tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog, en hebben de taak om Project Phoenix en daarmee de nazi’s te stoppen.

Je zult missies spelen in belangrijke strijdvelden over de hele wereld. Hiertoe behoren onder andere de Battle of Midway en een nachtelijke aanval van paratroopers achter de vijandige linie tijdens de nacht voor D-Day.

De multiplayer bevat vanaf de launch 20 mappen: 16 mappen voor 6 tegen 6 gevechten en vier mappen voor 2 versus 2. Deze mappen spelen zich allemaal af in één van de unieke WO2-fronten van Vanguard: het westelijke front, het Oostfront, Noord-Afrika en de Pacific. Volgens ontwikkelaar Sledgehammer ligt de focus op compacte mappen.

Een nieuwe spelmodus genaamd Champion Hill laat spelers vechten in een soort battle royale achtige ervaring, maar dan in het klein. Dit doe je 1 tegen 1, 2 tegen 2 of 3 tegen 3. Verder krijgt Call of Duty: Vanguard een heuse Zombies-crossover. Deze is ontwikkeld door Black Ops Cold War ontwikkelaar Treyarch en ontworpen als een soort prequel op de Zombies modus uit die game.

Later dit jaar zal Warzone ook nog voorzien gaan worden van een geheel nieuwe map met een Tweede Wereldoorlog setting. Dit wordt uiteraard ook volledig geïntegreerd in Vanguard. De ontwikkeling van deze map is in handen van Raven Studios.

Op technisch gebied wist Activision nog te melden dat Call of Duty: Vanguard gebouwd wordt met de engine waar Infinity Ward in 2019 Call of Duty: Modern Warfare mee maakte. Dit zorgt er in elk geval voor dat Vanguard dezelfde technische basis heeft. Hopelijk is het hierdoor makkelijker mogelijk om zaken als wapens en Operators mee te nemen naar de nieuwe game. Iets waar Black Ops Cold War nogal wat moeite mee had.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren