Review: Bullet Roulette – Komt VR tot z’n recht?

Er zijn genoeg websites waar je roulette met geld kunt spelen. Maar ‘echt’ Russisch roulette is naar onze mening andere koek en veel moeilijker te vinden. Bullet Roulette Virtual Reality brengt deze spelvorm het dichtst bij huis, zonder te hoeven vrezen voor je leven!

Het spel

Bullet Roulette speel je met vier spelers. De spelers zijn verdachte personages met een mysterieus verleden. Iedere speler krijgt willekeurig een van de zes personages toegewezen. Je zit met z’n allen aan een ronde tafel in een geheime, sombere en donkere bar Russisch Roulette te spelen. Een van de spelers wordt aangewezen om het pistool te laden met een kogel en vervolgens op zichzelf te vuren. Dit gaat zo door totdat er nog maar een speler over is.

Wie overleeft, krijgt een dollar, en met deze dollar moet hij een andere speler neer zien te schieten. Lukt dat, dan pas krijgt hij het geld, anders niet.

Wat het spel pas echt leuk maakt, zijn de kaarten die de regels van het spel compleet kunnen omgooien. Met deze kaarten kun je onder andere immuniteit krijgen voor een schot, de speelrichting veranderen, zien waar de kogel zich in de trommel van het pistool bevindt, spelers dwingen op een andere persoon aan tafel te schieten en nog veel meer.

Vereisten

Om het spel te kunnen spelen, heb je een PlayStation VR nodig, een PS Camera en een PS Move controller (er worden 2 PS Move bewegingscontrollers ondersteund) – aangezien je met een toetsenbord en muis niet kan deelnemen aan het spel.

Ook heb je een van de volgende headsets voor virtual reality nodig: HTC Vive, Oculus Rift of Valve Index.

Voor online spelen – met maximaal vier online spelers- is er PS Plus nodig, maar ook een PS Camera. Online spelen is optioneel.

Virtual Reality

Proberen in leven te blijven is leuk bij dit spel, maar wat vooral tof is, is de interactie met de andere spelers en voorwerpen. Er zijn sigaren, sigaretten en pijpen aanwezig om te roken. Je kunt de pijp van elkaar afpakken, elkaar voor de gein een klap verkopen en je kunt zelfs proberen om twee voorwerpen tegelijk te roken. Zelfs als je ‘dood’ bent en je als geest in de kamer rondhangt, kun je gewoon blijven interacteren en zelfs de andere spelers pesten. Het spel draait vooral om veel lol hebben.

Het spel heeft een Western sfeer. De personages zien er uit als cartoons uit de tijd van de cowboys en indianen. Zo heb je onder andere een bandiet die meespeelt, maar ook een indianenopperhoofd.

De personages zijn heel goed gemaakt en vertonen veel details. Ze hebben verschillende gezichtsuitdrukkingen, zoals ‘verrast’ en ‘opgelucht’. De lichteffecten zijn degelijk, aangezien het spel zich vooral in een donkere ruimte afspeelt. De geluiden van de pistolen die worden geladen en de schoten die worden gevuurd, maken indruk.

Minpunten?

Wat misschien wel een beetje maf is, zijn de andere personages die het beeld vullen: de serveerster zonder nek die ongeduldig heen en weer loopt, de pianist die zijn deuntje blijft herhalen en de barman die maar niet ophoudt met het schoonmaken van de glazen achter de bar. Heb je genoeg van deze mensen? Dan kun je de volgende keer dat je het pistool in handen krijgt, op een van hen schieten!

Verder heeft PSVR versie geen in-game chat, iets wat de PC versie wel heeft. Er wordt daarnaast aangeraden om met ‘echte’ mensen te spelen, omdat spelen met AI gewoon niet zo leuk is. Ten slotte laat het spel een aantal (kleine) probleempjes zien, zoals kogels die in de lucht zweven en wapens die niet laden. Deze dingetjes kunnen een spel verpesten, of juist leuk maken omdat ze leiden tot hilarische momenten.

Conclusie

Ondanks de kleine foutjes in het spel, is Bullet Roulette een leuke manier om met je vrienden in een VR spel rond te hangen. De kaarten houden het spel interessant, omdat ze een leuke dynamiek toevoegen aan wat misschien anders een saai spelletje zou zijn.

We zouden kunnen stellen dat de VR-ervaring wel tot z’n recht komt, met de grappige voorwerpen waar je gebruik van kunt maken en de interactie met de andere spelers – ook al zijn alle poppetjes cartoons. Je kunt met dit spel veel lachen, en het spel is vooral leuk als je tegen drie ‘echte’ mensen speelt in plaats van tegen AI.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Vooral leuk als je het met z’n vieren speelt
 • Presentatie is degelijk
 • De game cards voegen strategie toe aan het spel
 • Het spel is kort
 • dus als je ‘sterft’
 • hoef je niet lang te wachten om weer te kunnen spelen
 • Adrenaline

Wat is NOT

 • Spelen tegen de AI is een beetje saai
 • Geen in-game voice chat op PlayStation VR
 • Veel kleine problemen
 • ongeacht op welke headset je speelt.

.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren