Rockstar werkt aan remakes Grand Theft Auto 3, Vice City en San Andreas

Goed nieuws voor alle liefhebbers van Grand Theft Auto. Volgens recente berichten (of geruchten) werkt Rockstar Games momenteel aan remakes van maar liefst drie GTA games. Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto Vice City en Grand Theft Auto San Andreas zouden momenteel opgepoetst worden voor de pc, consoles en zelfs mobiele platformen.

Lang hoeven we naar verluidt niet te wachten op de remakes. De geplande release voor de consoles zou al ergens in oktober of begin november moeten zijn. De pc en mobiele platformen zijn mogelijk ergens in 2022 aan de beurt. De drie titels worden vermoedelijk gebundeld uitgebracht als één totaalpakket.

Volgens het bericht (via Kotaku) worden de remakes gemaakt in de Unreal Engine en maken ze gebruik van een mix van nieuwe en oude graphics. Op deze manier wil Rockstar toch het gevoel van de originele games blijven uitstralen, wat ze destijds uniek maakte. Als platformen worden in het bericht genoemd de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, pc, Stadia, Switch, iOS en Android.

Zonder formele bevestiging is het nog maar een gerucht, al zijn er al langere tijd geruchten over dergelijke werkzaamheden bij Rockstar. Zo zou men ook werk willen maken van een remaster van Red Dead Redemption. Of dat nog gaat gebeuren, hangt mogelijk af van het succes van de GTA remakes. Wordt allicht spoedig vervolgd…

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

  1.   
    RLXTR's avatar

    Wat die games destijds uniek maakte, was dat ze vernieuwend waren. Dat je er dingen in kon doen die je nog nooit eerder in een game had kunnen doen. Niets mis met goede remakes op zich, maar het begint een beetje sneu te worden. Alsof een middelbare mevrouw je, 20 jaar na dato, steeds maar blijft vragen of je ook zulke fijne herinneringen hebt aan die éne zwoele zomer.

  2.   
    Zorroberner's avatar

    Mee eens wat er boven mij gezegd is. Ik vind ook de stelling van Rockstar mooi, we doen het met een mix van oude en nieuwe graphics om zo het gevoel van de originele games uit te blijven stralen. Doet mij meer denken aan zo min mogelijk werk. Hun HD versie van San Andreas op xbox 360 en PS3 was een afschuwelijke mobile port, dus ik heb er weinig vertrouwen in. Als het in de kern nou een goede remake was (zoals HALO 2 in de MCC) dan prima, maar heb er een hard hoofd in. Wordt sowieso eens tijd dat ze met wat nieuws komen op GTA gebied.