Battlefield 2042 krijgt korte prequel film ‘Exodus’

EA heeft aangekondigd dat men een korte film omtrent Battlefield 2042 gaat uitbrengen. Wat meer verhalende video dus vergeleken met eerdere gameplay trailers. De film is te zien als een prequel op de game en is getiteld Exodus. Vanaf 12 augustus 17:00 uur is de korte film beschikbaar via YouTube. Meer dan onderstaande omschrijving van de film wilde men nog niet delen:

Witness the events that will trigger an all-out war in this standalone short film set in the World of 2042.

Sinds de onthulling van Battlefield 2042 weten we al dat de game plaats vindt in een wereld waar landen volledig zijn omgevallen, als gevolg van gebrek aan vitale grondstoffen. Soldaten uit deze landen zijn voor zichzelf begonnen als huurlingen, loyaal aan de hoogste bieder. Heel toevallig zijn er nog twee verrassende landen met elkaar in gevecht: de VS en Rusland. Blijkbaar wilde men een unieke setting…

De komende dagen tot aan de première van Exodus zal de “World of 2042” alvast wat meer worden toegelicht. Dit gebeurt in de vorm van een serie verslagen van de fictionele journalist Kayvan Bechir. Hiermee krijg je een inkijkje in de wereld van de nieuwe Battlefield en het geheel dient als opwarmertje voor Exodus.

Battlefield 2042 verschijnt op 22 oktober op de pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Inclusief de verrassende spelmodus Portal.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren