Activision CEO Bobby Kotick reageert op aanklachten en onrust

Het zijn onrustige tijden voor Activision Blizzard en dan drukken we het nog mild uit. Een verziekte cultuur, die als een soort studentencorps werd omschreven, zou voor veel mensen de druppel zijn. De lijst met aanklachten gaat verder nog met berichten over onveiligheid op de werkvloer, oneerlijkheid tussen mannelijke en vrouwelijke werknemers en er is nog een schrijnend geval van zelfmoord tijdens een zakenreis. Dit alles leidde er onlangs al toe dat Activision voor de rechter wordt gesleept.

Via de eigen website heeft algemeen directeur Bobby Kotick een statement gedeeld met de hele organisatie en de rest van de wereld. Hij gaat om te beginnen in op de primaire reactie van Activision op alle onrust en klachten. Kotick is van mening dat er niet adequaat en met een volledig gebrek aan empathie is gereageerd op de hele kwestie. En dat notabene door een ervaren vrouw als Fran Townsend, die in het verleden Homeland Security Officer was onder president Bush. Haar reactie gooide eerder nog meer olie op het vuur dan dat het medewerkers gerust wist te stellen.

Volgens Kotick zijn er fouten gemaakt in de afgelopen week en wil men er intern alles aan doen om dit recht te gaan zetten. Zo noemt hij vijf actiepunten die per direct van kracht zijn. Dit betreft onder meer betere ondersteuning voor medewerkers, waarin elke klacht wordt onderzocht en adequaat wordt afgehandeld. Er komen sessies met externe partijen, waarbij medewerkers hun ideeën kunnen delen over het verbeteren van de bedrijfscultuur. Een wat hardere maatregel is dat er naar verluidt heel wat managers en andere leidinggevenden worden geanalyseerd door het hele bedrijf heen. Mocht daar iets ongepasts worden gevonden, dan kan diegene per direct op zoek naar ander werk. Ook de diversiteit bij het aannemen van nieuwe medewerkers wordt nog wat meer onder de aandacht gebracht.

Het vijfde actiepunt is een best opvallende, namelijk in-game veranderingen. Activision wil serieus gaan handelen naar klachten van medewerkers en spelers uit de community omtrent bepaalde in-game content. Welke content precies ongepast is, wordt niet gemeld.

Mocht je interesse hebben, lees dan vooral even de hele brief van Bobby Kotick. Volgens de laatste berichten houden duizenden medewerkers vandaag nog een speciale actie voor de campus van Activision Blizzard in Irvine, Californië. Of de brief van Kotick hier iets aan zal veranderen is nog maar de vraag en ook de aanklacht zal allicht niet zomaar worden ingetrokken. Het lijkt er in elk geval wel op dat nu ook de grote baas zelf goed luistert naar wat er in zijn bedrijf gaande is.

Wordt vervolgd…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren