Ubi weer in de penarie vanwege “institutioneel seksueel wangedrag”

Het Franse Ubisoft heeft weer eens een aanklacht aan de broek hangen, waardoor die nog verder afzakt dan sommige werknemers zich prettig bij voelen. Volgens werknemersvakbond Solidaires Informatiques doet Ubisoft niet echt moeite om seksuele intimiteiten buiten het bedrijfspand te houden. Omdat Ome Yves het allemaal recht voor z’n ogen laat gebeuren, wordt ook hij er persoonlijk bij de grijze haren bij gesleept.

Het is helaas niet voor het eerst dat Ubisoft in een kwaad daglicht wordt geplaatst. De Franse uitgever moest het in het verleden ook al ontgelden toen bleek dat diverse personen zich een beetje te vriendelijk opstelden. Destijds leidde dat zelfs tot een schorsing van enkele hogergeplaatste medewerkers. Helaas heeft dit signaal niet mogen baten, want het blijkt dat de algemene ambiance er bij Ubisoft nog niet veel beter op is geworden.

Solidaires Informatiques en twee oudgedienden van Ubisoft hebben dan ook hun beklag gedaan bij de rechter in Bobigny. Volgens hen houdt Ubisoft liever viespeuken aan dan dat het diens medewerkers tegen hen beschermt. Uiteraard kan dit niet door de beugel, vooral niet gezien recente rapporten nog lieten blijken dat één op de vier Ubi-mensen seksuele intimidatie op de werkvloer ervaart.

Ubisoft zelf is door Kotaku al aan de tand gevoeld, maar een woordvoerder heeft laten weten dat het geen uitspraken hierover doet. Doorvragen had geen zin, want ‘non’ is ‘non’. Ironisch genoeg bevestigt dit dat Ubisoft weldegelijk weet wat nee betekent. Het is nu maar wachten op een van Yves’ bekende verontschuldigingsvideo’s. Deze keer kan hij beter zorgen dat hij zijn zaakjes goed op orde krijgt. Anders kan hij beter enkele van zijn bekende franchises gaan hernoemen naar:

  • Assassin’s Creep
  • Tom Clancy’s Rainbow Sex(ual harrasment)
  • Prince of Pervsia
  • (I Just Wanna) Watch Dogs
  • Skull & Boners

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.