Hijs de vlaggen – vaderland koopt Sackboy-studio

Buig voor de vlag en het vaderland, want glorieus China heeft weer een studio gekocht! Het is inmiddels al een hele lijst, 100% eigenaar van Riot, 40% van Epic Games, meerdere procentpunten aandeelhouder in Bluehole, Ubisoft, Activision Blizzard, Platinum Games, Supercell, Yager…

En nu lijkt het erop dat het Britse Sumo Group gekocht gaat worden door het Chinese Tencent. Sumo is onder andere verantwoordelijk voor LittleBigPlanet 3, Sackboy: A Big Adventure en Crackdown 3 en als ondersteunende studio voor o.a. Forza-games en Hitman-games. De rekening: 1.3 miljard dollar (exclusief fooi). De baas van Sumo is natuurlijk verheugd (via Videogamer):

“The opportunity to work with Tencent is one we just couldn’t miss. It would bring another dimension to Sumo, presenting opportunities for us to truly stamp our mark on this amazing industry, in ways which have previously been out-of-reach.”

Als de deal rond is kunnen we toch wel spreken van een Brexit als het gaat om game-studio’s, want Sumo is al de tweede Britse studio die voor meer dan een miljard wordt verkocht dit jaar. Codemasters kwam eerder in de knuisten van Electronic Arts. Kortom, alleen maar winnaars.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.