2K lanceert stiekem mobiele game XCOM Legends

Stiekem en zonder enige aandacht heeft uitgever 2K de mobiele game XCOM Legends uitgebracht. Het betreft een early access via de Google Play Store, al is de game op dit moment niet in alle landen beschikbaar. Het is ook vooralsnog onduidelijk of XCOM Legends wereldwijd zal verschijnen of voor speciale markten gemaakt wordt. Laat staan dat we weten wanneer de definitieve versie verwacht wordt.

XCOM Legends is in ontwikkeling bij Iridium Starfish. Deze ontwikkelstudio uit Californië heeft duidelijke banden met Take-Two Interactive Software, het moederbedrijf van 2K.

In een officiële verklaring meldt 2K het volgende over de game:

We are constantly exploring and testing new experiences to offer our fans the best entertainment and value. Iridium Starfish has soft-launched XCOM Legends in limited territories, but we have no further information to share at this time.

Er is ook al wat gameplay te bekijken van deze mobiele XCOM game, dankzij het YouTube kanaal Android IOS Cabogame. Net zoals de grote XCOM titels draait ook XCOM Legends om strategische actie met een team. De game bevat een campaign waarbij je steeds hordes vijanden op je af krijgt. Er zijn ook player-vs-player gevechten mogelijk. Daarin speel je met een team van maximaal vijf personages en draait het om het tegenhouden van een buitenaardse invasie. Klinkt heel XCOM inderdaad.

Een jaar geleden werden we nog verrast door het redelijke XCOM Chimera Squad. Deze game haalde het helaas niet bij de kwaliteit van XCOM 2: War of the Chosen. Voor veel fans van de serie zal het vooral ongeduldig wachten blijven op een derde volwaardige XCOM.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren