Netflix wil games gaan streamen, want natuurlijk wil het dat

Als we de website Bloomberg mogen geloven, gaat Netflix binnen aanzienlijke tijd games streamen. Na het uitbrengen van een hoop Netflix Original pulp en incomplete series wil de streaming dienst diens pijlen verder richten op gamers. Om dat voor elkaar te boksen heeft Netflix een oudgediende van EA en Facebook op de payroll gezet.

Om precies te zijn, Mike Verdu is die oudgediende. Verdu – die in het verleden bij Facebook zichzelf heeft ingelaten met games vergaren voor Oculus – gaat samen met Greg Peters als zijn meerdere de hele toko op poten zetten. Hoe dat allemaal verder gaat ontwikkelen en wat voor games dat gaat opleveren, dat is nog een groot vraagteken.

De stap van Netflix om games te gaan streamen ligt aardig in lijn met de gekozen koers. De streaming service vindt gamers best wel een toffe doelgroep, wat blijkt uit het scala aan series en docu’s welke fier op Netflix’ lijstje prijken. The Witcher, Castlevania, een toekomstige Assassin’s Creed serie… zelfs het middelmatige Resident Evil: Infinite Darkness zijn allen in het leven geroepen om gamers binnen te hengelen.

Maar goed, de toekomst zal ons leren of het voor Netflix vruchten gaat afwerpen. Misschien is het wel een gewiekste methode van Netflix om de service wat meerwaarde te geven. Nu is het voor velen slechts achtergrondgeluid terwijl er lustig op los wordt genilfiskt of gebatst. Maar als Netflix slim is, springt men ook daar ludiek op in. Want ja, als je dan toch al van plan bent om te zuigen terwijl onze service op je scherm draait, doe het dan in één van onze games.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.