DICE test cross-play en cross-progression voor Battlefield 2042

Een goede maand geleden werd Battlefield 2042 onthuld met een toffe trailer en al behoorlijk wat actievolle gameplay. Naar aanleiding van de onthulling hebben fans behoorlijk wat vragen afgevuurd (ba dum tsss) op EA en ontwikkelaar DICE. In een uitgebreide Q&A zijn nu heel wat van die vragen beantwoord.

Van spelmodi en loadouts tot technische vragen. Van alles komt aan bod in het artikel. Een opvallende vermelding is het feit dat DICE momenteel werk maakt van cross-play en cross-progression. Deze features worden later deze zomer concreet getest tijdens de Technical Playtest. Hierbij kunnen spelers met een pc, PlayStation 5 en Xbox Series X/S samen spelen. De andere combinatie van cross-play is tussen de Xbox One en PlayStation 4.

DICE benadrukt wel dat het om een test gaat om te zien of het überhaupt naar tevredenheid werkt. Het is dus nog zeker geen garantie dat dit uiteindelijk in Battlefield 2042 zal verschijnen. Mocht de test positief uitpakken, dan zal men naast het samen spelen ook kijken om progressie en aankopen uitwisselbaar te maken. Mocht je om de een of andere reden de game straks op twee consoles gaan spelen, dan kan je je progressie en in-game aankopen ook meenemen.

De Technical Playtest vindt later deze zomer plaats met enkele duizenden deelnemers. Het is niet mogelijk om je hiervoor aan te melden. EA zal zelf contact zoeken met geschikte deelnemers. Mocht je interesse hebben, dan is het sowieso nodig om een profiel te hebben bij EA Playtesting. Zorg dat je gegevens correct en zo volledig mogelijk zijn ingevuld. Vervolgens is het (on)geduldig afwachten en hopen op een wonder. Jezelf aanmelden bij EA Playtesting is op geen enkele manier een garantie om deel te nemen aan deze of andere Playtests, maar de kans is allicht groter dan het winnen van de Lotto.

Battlefield 2042 verschijnt 22 oktober voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S en pc. Als je de speciale Gold of Unlimited Edition in de pre-order bestelt voor de PlayStation of pc, dan krijg je al op 15 oktober toegang tot de game.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.