Assassin’s Creed Infinity wordt live service game?

Eerder bracht Ubisoft een statement naar buiten over Assassin’s Creed Infinity en de nieuwe strategie die ze voor ogen hebben. Lekker op afstand werken, want dan weet je in ieder geval zeker dat je mannelijke collega’s van je af blijven. Maar inhoudelijk werd er weinig gedeeld over de nieuwe game.

Bloomberg zegt meer te weten via bronnen binnen de studio. Korreltje zout dus voor het volgende, maar volgens deze bronnen moet de nieuwe Assassin’s Creed een live service game worden. Hoewel Ubisoft er zelf nog niet helemaal uit is, is dat wel de denkrichting van het bedrijf! En nu hoor ik je denken: de vlag kan uit! Overwinning voor de gamers! Nee hoor, als we één ding weten over live service games is dat service vaak ver te zoeken is. Avengers, Anthem, Fifa Ultimate Team, te weinig content, te weinig content, kindergokpaleis.

Assassin’s Creed Infinity moet een hub worden waar meerdere games binnen het AC-universum te spelen zijn. Zie het als een soort Abstergo waar vanuit je naar verschillende werelden gaat. Volgens de berichten hoeven niet alle games binnen hetzelfde genre te passen, maar ze zijn wel allemaal verbonden in de hub en qua verhaal.

Dan is dit dus volgens Ubisoft de oplossing op het probleem: de games zijn niet genoeg met elkaar verbonden.

Word jij ook zo moe van al die abonnementsdiensten? Probeer een abonnement via Patreon en steun je vrienden van Gamersnet (en krijg heel veel extra content!)!

 1.   
  tijn80's avatar

  “Eerder bracht Ubisoft een statement naar buiten over Assassin’s Creed Unity ”

  Bedoel je niet Infinity 😉

 2.   
  Petor's avatar

  @tijn80: Oeps! Thanks!

 3.   
  Anoniem-2014096082's avatar

  Assassins creed anthem. Whoopie