Sony is nu enorm voorstander van crossplay

De grote baas van PlayStation, Jim Ryan heeft een interview gedaan met Axios en één van de meest opmerkelijke opmerkingen is dat hij enorm vóór crossplay is. Sterker nog, ze stimuleren het.

“We support and encourage cross-play”

Dit is natuurlijk gelul, want onlangs werd Borderlands 3 nog geblokkeerd van crossplay, waarna de baas van ontwikkelaar Gearbox, Randy Pitchford in de digitale pen klom.

Rond diezelfde periode was de rechtszaak tussen Apple en Epic in volle gang en toen kwam naar buiten dat Sony het uitgevers helemaal niet gemakkelijk maakt met betrekking tot crossplay. Sterker nog, als je een game crosplay wilt maken op een PlayStation, dan dien je flink in de buidel te tasten. Ryan wilde daar in het interview niet op in gaan, maar wel deelde hij mede dat de regels voor alle uitgevers hetzelfde zijn.

“our policies are consistent across all of the publishers.”

Het is natuurlijk makkelijk om voorstander te zijn van iets, als je er klauwen met geld met verdient. Al met al, het is wel een overwinning voor de gamer, dat is in ieder geval duidelijk.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.