Cyberpunk 2077 keert terug in PlayStation Store

Ontwikkelaar CD Projekt RED heeft aangekondigd dat Cyberpunk 2077 terugkeert naar de PlayStation Store. Vanaf 21 juni is de stevig bekritiseerde game weer te downloaden voor de PlayStation. Volgens een verklaring van de ontwikkelaar heeft Sony de game opnieuw gekeurd en inmiddels goed genoeg bevonden om weer in de verkoop te gaan. Vlak na de lancering was Sony verre van enthousiast en besloot men om Cyberpunk 2077 uit de PlayStation Store te halen.

Opvallend genoeg heeft Sony een iets andere kijk op de zaak. In een reactie richting Eurogamer is Sony nog wel wat kritischer. Ze bevestigen dat de game nog wat issues heeft op de PlayStation 4, maar er is blijkbaar genoeg vertrouwen in de continue optimalisatie van CD Projekt RED. Sony adviseert om de game op een PS4 Pro of PlayStation 5 te spelen voor de beste ervaring:

SIE can confirm that Cyberpunk 2077 will be re-listed on PlayStation Store starting June 21, 2021. Users will continue to experience performance issues with the PS4 edition while CD Projekt Red continues to improve stability across all platforms. SIE recommends playing the title on PS4 Pro or PS5 for the best experience.​

CD Projekt RED heeft al vaker laten weten dat men hard blijft werken aan Cyberpunk 2077. De game heeft al regelmatig een grote update gekregen en dat zal ook de komende maanden vaker gebeuren.

Laten we hopen dat de game nog eens een fijne, speelbare status bereikt. Veel recensenten vinden dat er toch best een toffe RPG schuilt onder alle issues. Wie weet kunnen we het ooit nog eens beleven in optima forma.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  4 dagen na de release heb ik de game op Playstation 5 eraf gegooid aangezien aangezien het in die state was, de bugs waren erg… Maar ook de lack van zoveeel gameplay features die waren beloofd die niet in de game zaten gaf mij ook niet meer de motievatie om door te spelen aangezien het dan geforceerd was wanneer je dan tegen jezelf zegt dat de game goed is.

  Ik pak de game wel op/geef het een tweede kans als de graphics/raytracing update er is voor de Playstation 5 om helemaal nieuw en vers te beginnen.

 2.   
  ChielB's avatar

  Ik weet ook niet of het nog steeds ijdele hoop is, maar het concept van de game en de spelwereld lijken me nog steeds zo tof. Alleen durf ik het nog niet aan om de game nu te spelen. Ik wacht ook nog wel even op een uitgebreid geoptimaliseerde versie voor een next-gen platform. Misschien eind dit jaar nog maar eens een kans geven.