Epic Games Store verrast gamers met gratis… NBA 2K21

Nog altijd geeft Epic Games gratis games weg, en meestal wordt bekendgemaakt welke game de volgende wordt zodra er een nieuwe game in deze cyclus belandt. Afgelopen donderdag, echter, gebeurde dat niet: toen kondigde Epic slechts aan dát we een game zouden krijgen, maar het bleef een verrassing welke het zou zijn. De vorige keer dat dit gebeurde, ging het om GTA 5 (wat de servers deed crashen). Je kunt je dan ook voorstellen dat de verwachtingen hooggespannen waren.

Je kunt je waarschijnlijk ook wel voorstellen wat de reacties zijn nu blijkt dat het ging om NBA 2K21. Niet alleen omdat het een sportgame is, maar ook omdat uitgever 2K in een wapenwedloop lijkt te verkeren met EA wat betreft verdienmodellen. Maar je kunt het ook anders bekijken (#Omdenken): nu hoeven we in ieder geval niet meer te betalen om naar reclames te kijken.

Hoe dan ook, ook de game die we volgende week kunnen claimen bij de Epic Games Store, is een verrassing. De verwachtingen zijn deze keer een stuk minder hoog, maar wellicht weet Epic ons volgende week wél weg te blazen met een gratis knaller. De tijd zal het leren.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren