Microsoft en Bethesda houden gezamenlijke conferentie tijdens E3 2021

Nadat de E3 2020 helaas was afgelast vanwege the rona/tante corrie/cojojo/Peter Pandemie (check patreon.com/gamersnet voor het juiste antwoord) zijn alle ogen gericht op de editie van dit jaar. Door alle omstandigheden is de opzet aangepast, maar gelukkig gaat de E3 2021 wel door in de vorm van een gratis all digital evenement van 12 tot 15 juni.

Ubisoft grijpt het moment aan om een Ubisoft Forward event te organiseren op 12 juni en inmiddels zijn ook de plannen van Microsoft bekend. Of beter gezegd: de plannen van Microsoft én Bethesda. Hoewel de twee bedrijven ieder een eigen E3-show gaan houden, is uitgelekt dat er ook een gezamenlijke conferentie gaat komen. Hoe ze dat precies gaan doen is nog onduidelijk, maar Microsoft wil zich uiteraard optimaal profileren als nieuwe eigenaar van Bethesda. Deze gezamenlijke conferentie zou “over enkele weken” plaats moeten vinden. Die timing maakt het zeer waarschijnlijk dat het een conferentie wordt tijdens de E3.

Wellicht dat Microsoft wil gaan shinen met een titel als Starfield, die mogelijk Xbox console-exclusief wordt. De geruchten doen de ronde dat men gaat onthullen dat Starfield eind 2022 verschijnt. Of komen er eindelijk wat eerste details van The Elder Scrolls 6 naar buiten? Over iets meer dan drie weken weten we het…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren