Assassin’s Creed-boeken van Nederlandse schrijvers

Jawel, Ubisoft heeft twee Nederlandse schrijvers gevraagd om verhalen te gaan schrijven binnen het Assassin’s Creed Valhalla-universum. Dit om de jongeren weer aan het lezen te krijgen en niemand minder dan Margje Woodrow (wie?) en Ronald Giphart (oh die ken ik wel) zijn aan de slag gegaan met Verborgen Verhalen. Dat inclusief visuals, videobeelden en geluidseffecten! Het eerste verhaal van Ronald Giphart heet Het grootste feest voor Bent en deze is nu te lezen via de Ubisoft Special App.

Maar wij dachten (Michiel en ik), waarom stoppen we hier? Laten we de bekendste Nederlandse schrijvers (dead of alive) aan de slag laten gaan met prachtboeken in de wereld van Assassin’s Creed. Een bloemlezing:

Harry Mulisch komt met een prachtige raamvertelling en twee overleden Assassijnen leggen de werking van de Animus uit in 901 bladzijden. De ontdekking van de Animus.

Er komt een Tempelier bij de dokter vertelt het verhaal van een Tempelier tijdens de kruistochten, die een affaire heeft met een Assassijn, terwijl zijn eigen vrouw thuis in haar eigen bloed aan het hoesten is van de tyfus.

Tim Krabbé is terug met Het Gouden IJ. Een essay over de kruistochten in onze prachtige hoofdstad ten tijden van de Gouden Eeuw.

Egyptisch Fruit, het hoogtepunt van Jan Wolkers, waarin Bayek zijn niet zo hidden blade in talloze vrouwen steekt. Prachtig.

De Donkere kamer van Damascus vertelt het verhaal over de moeder van Altair die zijn vader heeft vermoord. Weet Altair zijn Hidden Blade hidden te houden?

Je bent Assassijn ten tijden van de Amerikaanse Burgeroorlog. Je strijdt voor het behoud van je volk. Maar hoe kom je dan aan geld op de plank. Creedje Tippel vertelt het verhaal van Connor Kenway, die zijn kontje verkoopt aan de allerrijksten, om vervolgens de allerrijksten te straffen.

We weten allemaal, Ezio Auditore Da Firenze is een womenizer! Ik Jan Ezio is een tweeluik, maar meer een moderne schelmenroman, gepresenteerd als een autobiografie. Het is een Nederlands boek dus het gaat in feite over hoeveel vrouwen hij neukt. Maar dan gepresenteerd als een roman dus dan is het mooi.

Thea Beckman is terug met Kruisvaarders in Spijkerbroek. Desmond Miles meldt zich aan voor een nieuw experiment met de Animus. Maar nee! Het is een echte tijdmachine, waardoor hij oog in oog komt te staan met de kruisvaarders in Jerusalem. Met een bobbel in zijn spijkerbroek.

Bayek en Janneke, het ultieme kinderboek waarin Annie MG haar typerende arrogantie kon vermengen met dood en verderf in een vinex wijk.

En waarom zouden we stoppen met boeken! Waarom geen musical, gebaseerd op een televisieserie uit de jaren 70! Een groep piraten is verdwaald in het Caribisch gebied, maar ze dromen allemaal terug naar hun prachtige tijd in Hamelen. In Kenway ons de weg naar Hamelen vertellen meneer kruipt Rob de Nijs in de huid van Edward Kenway en Loekie Knol keert terug als de vrouw van Edward, Caroline.

Hoe kan dit nou! Altair heeft opeens toverkrachten! Hoe gaat hij het leven van zijn mede-assassijnen makkelijker maken? In afleveringen van vijf minuten per dag, leuk voor de allerkleinsten: Altai-ta-tovenaar!

Zo. Dit heeft tijd gekost. Doei!

 1.   
  BozeBever's avatar

  Leuk luchtig artikel Peter! De hut van Uncle Mario!

 2.   
  Petor's avatar

  @BozeBever: Haha, thanks! 🙂

 3.   
  kanniet's avatar

  Jammer van je tijd, had je beter kunnen besteden aan andere zaken. Het bewijst wel weer eens hoe het staat met het niveau van Gamersnet.
  Zelf ben ik wel positief over het initiatief om lezen meer te stimuleren, de meeste jongeren zijn te lui om ook maar goed na te denken of iets klopt wat ze opgeschreven hebben.