Microsoft heeft nooit winst gemaakt met een Xbox

Een nieuwe dag, een nieuwe informatiedump vanwege de rechtszaak tussen Epic Games en Apple (het hele verhaal)! Nu is naar buiten gekomen dat Microsoft nog nooit geld heeft verdiend met een Xbox-console. Dit bij monde van Lori Wright, baas van business development bij Xbox en getuige in de zaak. Op de vraag van de advocaat van Epic Games Wes Earnhardt: “How much margin does Microsoft earn on the sale on the Xbox consoles?”. Was het antwoord: “We don’t.”

Het is een bekende trend, maar dat er nog nooit geld verdiend is met een Xbox, dat is wel nieuwe informatie. Waarom het relevant is voor de zaak is omdat Epic Games vindt dat het verkopen van een console met verlies simpelweg een strategie is om vervolgens geld te verdienen met abonnementen en een afdracht (30%) van elke game die verkocht wordt op het platform. Net zoals Epic Games verlies lijdt op de games die ze gratis weggeven via de Epic Games Store, om daarna geld te verdienen aan afdrachten van games (12%) en V-bucks.

Volgens documenten heeft Xbox in 2019 één miljard dollar verdiend vanuit software en abonnementen, in vergelijking met 4.1 miljard voor Sony en 2.3 miljard voor Nintendo.

Nintendo maakt overigens als enige wel winst met hun consoles.

Ook wij verdienen ons geld met abonnementen, via Patreon! Er staat heel veel extra content voor je te wachten en 62 (!) mensen gingen je voor!

Become a Patron!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren